陳蕾(樂壇管浩鳴)唔好咁肉酸自打嘴巴啦

402 回覆
1529 Like 136 Dislike
本身一直都有聽開你嘅歌,直到呢件事見到你先前嘅回應,覺得同你以前一直建立嘅人設完全唔同,開始對你失望。到你終於道歉,覺得你係一個會承擔嘅人。
但原來係假嘅,原來你連樂壇管浩鳴嘅角色都做唔好。

道歉文提及為咗遵守對學員嘅承諾,話交俾Nathan自己選擇係咪上台演出。呢樣可以理解,因為你係一個重視承諾有義氣嘅人,所以都會尊重佢問佢想唔想上台。

但你係咪唔記得當初你係點回應?當初冇你嘅堅持,會有而家後續咁多嘅事情發生咩?

如果真係如你所講,Nathan當時第一時間對你嘅答覆係「驚影響到你」嘅話,而你心裏面又真係在意Jessie親友嘅聲音,認為請佢上台有唔妥。你大可以將件事cool down, 俾大家一個下台階,覆佢 唔好諗影響到我啦,不過我都尊重你意願類似嘅說話。但係你冇,你只係繼續塑造你嘅人設,叫人唔使擔心會影響,強調自己好強大。

冇你呢個當事人講呢啲鼓勵說話,開綠燈,佢最終可以上到紅館個台咩?一隻手掌拍唔響,即使佢幾想上台,如果你當時turn down 咗,件事就唔會發展成咁,而佢亦都唔會發展到走去看海。當然而家唔係話Nathan冇責任,佢條仆街最需要負責任,所以佢自己咁厚面皮堅持上台,到而家變成過街老鼠,都係佢對自己嘅選擇付出嘅惡果。但你真係零責任咩?到而家你道歉文割蓆,就證明咗你冇擔當。話就話將個波交返比Nathan,實際上唔覺得自己請佢上台有問題,唔想承擔。

其實如果你係堅持忠於自己,就請你繼續落去。而如果你有心道歉,早就可以喺演唱會過後道歉,唔需要等件事發酵再發酵,到贊助商唔搵你,到你接job俾人話,到贊助商del你post,到你俾人改花名,你先至肯出嚟回應。原來當初嘅堅持係浮雲,到頭來你都會擔心受影響。原來你都唔係咁強大。原版管浩鳴先係最強大嗰個

講真,呢件事最影響嘅係Jessie親友。唔理你篇道歉文係PR,定真心,既然你有向佢哋致歉,外人都只可收貨。但見你前言不對後語,原先仲想支持你,繼續聽你啲歌,但都係不了。

見到好多死忠好似邪教咁話,你鍾意請邊個上台係你自由,唔使道歉。真係笑咗,冇錯,人對自己選擇係有自由,但後果都要自己承受返,而你偶像而家咪承受後果,所以選擇道歉。假使佢請邊個上台係佢自由,佢而家呢刻選擇道歉亦都係佢自由,唔好講到做咩事都係被迫咁。一定有有人走出嚟話唔鍾意聽咪唔好聽,咁我而家真係唔會再聽,反正如你哋所講,小我一個唔少。
邊啲贊助商 delele post
同埋啲死忠唔好咁倒米得唔得,為咗支持自己偶像,完全冇邏輯可言。

其實可能有部份對陣蕾反感嘅人,係首先對你班顛倒是非嘅死忠反感,先會對佢反感
注定要退出香港樂壇
啲人話MAC event ig story出院長,其他kol冇出佢,同Vogue del 咗廣告post
咩都話唔關自己事
佢會跪只係因為廣告商,廣告商係佢認識嘅面孔㗎嘛
佢根本就係而家喺度死兜
佢知道自己玩大咗講錯嘢
而家咪將個波推落去人哋度囉
咁講到最尾其實蕾姥姥真係唔係紅㗎嘛
佢真係會驚自己變咗曇花一現

不過點都好啦
佢嘅負面形象實在太出啦今次
救唔番
反轉豬肚就係屎
講到自己幾偉大幾咁幫人
好似自己做啲咩都係拯救世界咁
而家就喺度跳船

比人cut廣告 緊係跳
道咗歉
中立嘅唔會再反感
目的已達

反嘅繼續反 撐嘅繼續撐

你再狙擊都冇用
佢而家出一次活動就有人提一次 咩形象都無曬
香港人好撚柒善忘

但之後記住集中火力 阻止Nathan出道
感覺陳蕾背後有強大PR 出黎帶風向
唔係有好多反駁隊嘅咩,點解淨係留負評
佢出道娛樂圈D人都覺得佢on9 強尼都叫佢咪撚搞咁多野
人地琴日個ig story過撚咗24小時咪無囉
Tiffany 都未縮喇
唔洗驚會曇花一現,因為已經變咗事實啦,咁串嘴以為自己真係世一
玩大左啦 如果淨得連登仔屌柒佢 我估蕾老師都廢能事理
家下玩到咁大 除左連登 外面都勁多人屌7佢
其實都係㗎,不論佢真心定假意,歉都道咗,仲想佢點接
觀眾只有接受嘅接受,唔接受嘅唔接受
不過點都唔需要人身攻擊(其實都真係冇乜人人身攻擊,唔明點解會俾啲PR死忠發大嚟講)
唯一繼續嘅都係阻止 Nathan出道嘅啫
難叔又講得好啱,你係負嘅時候就會想即刻正返,唔想繼續留响負嘅階段,所以會做好多蠢事想即刻正返,btw, he need to end anyway
寫得好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞