咒術迴戰 (85) 永遠懷念孤身漢化巴打 - 荃灣迪布尼+2.5+0.5

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
其實236前面加個235.5
話宿狗比5條無限制虛式炸到殘血,
旁白加句詛咒之王來生而來第一次受到生命威脅

然後逼住用自己最後底牌爆第2形態回血+不惜立束缚都要強行殺左5條
咁成件事已經見做解釋到
個on9作者依加後面係咁兜係咁補設定都on撚99
點兜都好冇說服力
宿狗都無見過魔虛羅出咒詞+手印
根本啲出招準備係佢自創出嚟
都無實戰過就可以立束縛
束縛成立同後果根本亂鳩嚟
Hunter嘅制約係反映使用者嘅決心
岡覺得只要殺到貓女乜都無所謂, 結果自己差啲生不如死(其他人為左救佢都一大堆手尾)
古勒比加個能力無時無刻都係燒命只為殺蜘蛛
宿為左殺2.5條只係加幾個簡單條件比自己, 2.5條命都幾廉價
5條: 好後悔冇令宿狗出盡全力同我打
宿狗: 連殺個凡夫都要立束縛先殺到,咁撚柒既事我係唔會講出口

5條:原來冇出盡全力既係我 我冇立束縛
單眼老
你知我都知
自high完 以為自己寫得好撚掂
等你哋讀者咁鐘意五條 等我寫柒佢先
佢個時一定係好撚開心
點知依家又兜番
芥見下下你真係好撚柒
可以解釋都省返
我覺得用返同一堆圖
只加內心讀白話:
55555 近距離硬食自己招大重傷,
只係死撐+無晒咒力,虛張聲勢。

已經無咁難頂啦
佢係要講到一個滿血一個殘血
再一下就反殺分屍……仲講對唔住
個作者真心勁撚柒
依加個個繼續睇就係為左繼續睇memes同笑話
236到依加咁長時間都仲係下一個趕到戰場的是...?

今次趕到戰場的是...?夏油杰的舊部下
俾你估到仲係芥狗?
齋打點會打死人
又後補設定 笑撚死
根本成套野d設定完全唔嚴謹
好多咒術設定同角色描寫根本唔撚夠
束縛講到話違反後果會好嚴重但係又從來都冇寫過違反束縛既人會點

束縛既內容同代價可以點令到提升自己想達成既事又冇講過
三輪一樣立左束縛斬假油啦 直接比人斷刀

根本就有好多細位要慢慢寫,慢慢補充返設定
咁石流龍打乙骨憂太又係咪可以立束縛話之後射咒力炮要講咒詞同有手勢黎加大咒力輸出炸到乙骨變灰?

根本依加成套野戰鬥系統崩,角色崩,劇情崩
完全變撚左做搞笑漫畫

下集仲有邊個要趕到戰場呀?
巴打咁勞氣證明你仲care
黑閃出左名點打都唔會死
係用黎回mp
Btw 兩套水平差太遠
拎嚟比較 係唔公平
只係講到 制約束縛交換呢啲
先不得不提

佢諗束縛真係亂9嚟
完全講唔到個代價展現決心/付出
都唔講三輪嘅實力以後唔用刀又有啲咩威力

咁以後唔用刀 咁點唔用至得嫁
掂到把刀會死?斬完就斷手?
一有用刀嘅念頭就會死?
讀者唔明就代入唔到

已經 一個無手去出技嘅人
話以後我要用手先出到技
都唔知佢用咩邏輯去諗出嚟
有冇可能最後宿狗係俾自己束縛反噬收皮
仲未畫過如果違反束縛會點
所以佢打火山佬個開係開乜撚 肯講未
呢套野d束縛都好撚弱智 係得天與咒縛先有用
如果係咁畫既話又幾好笑喎
派你趕去戰場幫手諗搞笑劇情
講真 獵人都差不多水平 係因為富奸唔寫落去先好似無咁多破綻
抵死嫁,抄死神山本死法
當年又係無啦啦比人一開二
又係比人屌到上天,係咪畫少左,山本做咩企定定唔反抗

直到死神王,動畫出先知點解
用十日便秘黎束縛 可以單手結印
依套野崩嘅程度真係唔講得少。
吹左成套野講五條悟最強,用左咁大篇幅解封,結果一出黎直接寫死不得之,原來大戰前拍哂膊頭,話想象唔到五條輸嘅樣,實則係未開打之前全部人都預佢會輸,諗哂後路又乘,全部人睇緊五條嘅死亡直播,等佢一死先執行真策略。諗落係勁心寒
2 個口冇乜做求其up 下啫
笨唔係jace singing
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞