事實就係深圳創新方面好過香港好多 不服來辯

695 回覆
74 Like 287 Dislike
東京用信用卡當然冇問題
講緊其他地方例如鹿兒島
你好撚柒 點樣一色一樣wechat嗰啲小程式點樣亂到七彩

根本清晰到喊 同一隻apps冇分別 唔識又要扮識去屌
你平時同人講嘢係咪鍾意叫人驗下腦嚟顯得自己正確
實名認證當然一方面
但呢啲嘢都係做一次
你要唔做冇辦法
好似開信用卡咁你唔開梗係冇得用
cctoy係咁
我同識嘅人過數鐘意用PayMe
唔識嘅我會用fps
交租呢啲大銀碼我會用第二個戶口過
交水電煤用第三個戶口過
啲數不知幾清晰

乜嘢狗屎垃圾數都用支付寶其實真係方便咩
web base係全球都係大方向
唔係個個商家都有資源開定隻app出嚟
相反 大陸好多小商家都有自己嘅微信小程式
日日過關來回咁戇鳩?
每日車費幾多?
我最近去九州都冇用過現金
其實香港靠持續正常運行就可以比你出糧
點解要香港出糧
香港出世
你為反而反嘅冇辦法
香港太多資源投入去地產 只會越嚟越落後
你鍾意做井底之蛙嘅話冇計
大陸仔係咁
呢啲情況搵店員咪得
講起呢樣嘢
其實變相係唔需要咁多店員
你平時香港食嘢買嘢嘅錢好多去咗店家人工到
你駁唔到屈我大陸仔添
好難想像到一個香港出世既會做大陸仔
愛國愛上腦
講咁耐仲講緊 APP 比錢依個話題
無假鈔問題根本無強大誘引去轉,大把人出緊 cash 去避稅
你要一廂情願屈我大陸仔咁冇計
大陸D app又唔係完全冇好處既
早排幫我老母買車飛返大陸,佢一個app可以搞晒車飛,住,中間既交通,買定食飯既套餐,甚至夜晚想去dup下骨都可以買埋
一個為左內需而設既app其實好夠使架喇,你好日都唔用下就會覺得好唔user friendly,但你係居民/成日都返去玩既話其實好方便
實名apple pay係我同銀行之間,仲可以實多幾張,多重後備,外人唔需要知。
但支支就要你實哂後連埋個戶口,除咗現金後已冇後備方案留俾你,對用家好擔憂唔知有咩奇怪嘢會突然freeze你
唔覺意閂咗個小程式要再load 過已經夠on9
我想睇火車飛detail 又要load
晒鳩晒我啲時間
變曬賭場籌碼一回事
大家生活方便咗係另一回事
冇屈喎
你自己認係既
用下腦
唔需要做任何認證就可以嘟你張卡好安全?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞