[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Gotchard , 爆上戰隊 (2)

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
依家套野最搞笑係用學校/煉金學院做背景
但兩頭唔到岸既feel極重

基本上無校園生活既描寫之餘
主角到依家都唔見有認真學過煉金術
全部都係無啦啦鳩噏兩句就變到新玩具出嚟

主角光環上身根本唔使咩後天培訓
成個故仔話咗比你聽只要自細有天份
大個咗唔使點學都可以成為出色既煉金術師
九堂/士巴拿/湊老師/學長學姐幾個人再努力都好
喺主角面前都只係笑話

最濕鳩既係格里昂一開頭講到佢幾勁幾把炮
又鋪路搞咗10幾年以為有咩驚天大陰謀
原來最後只係想將全世界啲人變晒做黃金
仲要變咗一集身就比主角新形態收咗皮
成個角色既動機完全零描寫

玩咗咁多集既大奸角最後只係一個單純既戀金傻鳩
睇完真係笑L死
其實係鋪路俾金大包出場賣卡

終於到手從來冇喺劇中出現過原來個手𥚃劍係可以拆落嚟
寶太郎身世係點仲未講曬既,
睇吓佢點兜佢細個發生咩事,
佢究竟識得幾多鍊金術都點樣識

上次我先話單眼佬係全劇唯一一個無忘初心既鍊金術師
其他鍊金術師都係不務正業
得佢一個真係無忘記到鍊金術既初衷
佢嗰句反問:鍊金術師唔係就係要將無價值既嘢鍊成黃金咩?
反而係單眼佬佢唔明點解大家都係鍊金術師,會唔明佢點解咁做

不過都係覺得佢好撚on9
由原本一個有迫力既奸角變咗搞笑角
一集變柒頭
佢究竟識得幾多鍊金術同點樣識
寶太郎同九条既努力今次腦殘dvd有描寫到
本身應該係正章講,偏偏就擺喺腦殘dvd

九条中二病決定唱名同拉打名個份notes幾正
幾型
15歲,正能到

Fantasy 真係岩nago多過beat
做番自己反而仲好笑
TV純推主線
腦殘dvd似gridman廣播劇咁補完番角色
睇完腦殘dvd,今次唔錯,唔腦殘
今次兩個都做番自己
電視真係辛苦曬佢地
九堂明明on9底外向型要佢扮cool收收埋埋
男主又玩9佢要佢扮on9仔玩顏藝
如果一開頭就設定男女主角性格係調轉,可能好睇啲
不過從好嗰方面睇,反向演先練到演技既,
但係就辛苦咗早期啲觀眾
不過佢地一開頭鬥咀嗰度拍埋落電視度有啲怪
睇電視自從山洞表白之後開始,
覺得佢地關係已經好好,好"相敬如賓"
同埋電視入面九堂應該收收埋埋,唔妥你都係一句起兩句止之後屈起個心入面(最多西你面)
好少見佢當面同人嘈

佢地兩個互相見過對方家長,連身體都互換埋
寶太朗仲要咁多手,
實日日係咁gotchard,gotchard無時停
九堂以佢性格
都應該會唔聲唔聲靜靜雞研究寶太郎身體既奧秘
其實依家套野主線係咩
係咪捉晒啲chemy之後做精靈獎門人
打完中boss暫時停咗協會線
繼續收集番D卡先
三姐妹仲搞緊事
加Legend又係未知有咩打算
外傳入面女主幾好J
變身pose最低限度好過扮貓
幾鍾意呢個form,但唔比埋個下半身佢有啲可惜
根本應該beat配punkjack
monster同南瓜頭完全唔夾
睇完覺得腦殘DVD好睇過晒TV咁多個單元
交換身體演技又交到貨, 又寫到兩個人點加深左認識
腦殘dvd有冇link 微博都未見有
Hyper battle DVD其實ok
宝りん描寫仲多過本篇咁多集

「入れ替わってる!?」嗰句之後首結他係咪ネタ前前前世
係真係好睇過tv
所以真係唔好講到長谷川寫單元有幾勁
真係一個外人寫得仲好

寶太郎對chemy 了解既努力
九条用三頭狗點解突然間體術咁勁都有解釋
老豆拉打名點解叫wind都有解釋
仲有一大堆九条拉打名嘅候補名
b站search超戰鬥DVD應該搵到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞