[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Gotchard , 爆上戰隊 (2)

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
除咗衰極打evol 咪個結局為咗遷就時王搞到主角最後個策略係做返嗰一年冬季劇場版嗰個雙凱撒做嘅嘢
我反而覺得呢個係大森嘅錯
其實本身就知道新十年拉打既世界觀或多或少都有關連,始終都有財團X喺度,又有連動劇場版

Build作為第19作,其實係可以預視到嚟緊20周年,一定係大雜燴

偏偏大森要喺第19作先攪個咁大規模嘅sky wall
佢最後要玩返融合世界,都係因為佢自己搞出嚟
不過難分真與假
vs president
唔係喎個陣東映係罕有地連續兩年比大森渣旗
佢係做緊ex-aid個陣同期plan緊做build, 個陣zi-o十劃都未有一撇
係build做到後期佢先知有ZI-O呢壇野, 佢就係知道新平成世界觀有連繫
先至幫白倉諗埋用世界reset做收尾, 等ZI-O接落去通順啲
係白倉完全無理到唔睬佢所以ZI-O入面build篇同build TV本篇完全接唔埋
呢單野係個陣Build同ZI-O東映官網係有提過點會賴係大森嘅錯
本身新十年咁多套都冇話特登寫係規模大到係平行世界
尤其嗰陣時exaid 已經開始咗平成Generation系列,會有前輩回歸已經係傳統
加上財團X已經係嗰時既brave外傳俾人拉返出嚟講

我記得當其時一出sky wall呢個設定,大家都唔明點解玩到咁大

大森冇可能唔知總有機會要溝埋其他拉打一齊講

所以我話一開始build設定咁嘅世界觀,算係佢自己搞着自己咁當然白倉後面唔配合就係後話啦
所以我覺得今次王樣佢係吸收咗教訓
“地球”係一個好好嘅伏筆可以俾佢做連動
本身諗住會好似魔進戰隊咁有愛情線
點知……
我都想係長駐角色,寫下三角戀仲有睇頭.
btw,做左咁多集終於有d學園生活睇下,咁先有學校feel
https://twitter.com/tokusatsu_fc/status/1774451586556993893

TTFC 外傳 !!
上啦 總長

愚人節快樂
竟然有兩條女爭佢
寶狗

九堂塊面好似愈來愈圓,同埋愈來愈殘,東映係未係咁喂人食嘢同時又唔比人訓覺,佢同貪錢妹今集個眼袋都好勁
覺得敏女隱約滲透出敏鬼嗰種無厘頭味

同埋行樓梯唔用十列車上去嗰度睇字幕唔係好明,
怕十列車上樓梯辛苦所以自己行上去
第三集唔記得睇,之後一累積多過一集就提唔起勁再睇曬佢
覺得割柒差個上堀內,有啲重點位無神回畫龍點晴,所以覺得無咩搶眼位,
佢有兩回寫得幾好既,例如dread第一次出場同士巴拿入魔,
但用連續兩回嚟睇就覺得頭重尾輕,第一回就精采,之後收尾就普通平淡
仲有打敗單眼佬嗰集,中期結局咁重要先嚟失手,
連續兩回嚟睇,我覺得最好係去旅行講加治木嗰編
Gotchard不了
第一次因為主角相貌演技睇唔落去

劇情演出廢如Saber都睇到落尾
前後落差大到Revice咁都撐到後期
我覺得係攝時間
今集田口喺超人最撚手嘅空中戰,被啲CG失咗手
白金嗰下飛踢可以用真人
有冇人覺得
ghost saber got7
三個男主角都好似樣 ? 面形 , 講嘢大叫嗰陣時個樣
佢哋三個都會做一個揦埋口面,擘大個口,瞪大對眼,
同人講嘢嘅動作
通常係同對方說教嘅時候就會有
本身個到撞曬聲聽唔清楚九条講咩

不過正路應該都係攞嚟表現九条守規矩嘅性格
有樓梯就慢慢行,唔好成日諗住偷雞

同埋另外劇情嗰度係講條長樓梯係通往神社
通往神明嘅道路,應該都要自己行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞