[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Gotchard , 爆上戰隊 (2)

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
啲人要定型但郁緊
睇到出晒戲
有留海好睇咁多
今集rider 睇到好尷
day1出legend都估到佢遲早回流本編唔入TV先奇
係咪已經冇人討論Gotchard 既劇情?
其實呢個單元拍得幾好
係老土左啲,算係睇得舒服

真係得寶太郎演技搞唔掂
九条已經好穩定
打完主線回歸單元劇,搞到冇乜動力睇住
今集好悶
估唔到咁成功上位先辭,想做番日劇個邊?
係東映應該冇得再升真心佢CV幾靚,佢負責嘅作品,口碑都係好
大森點解唔做
佢做制作人嘅拉打我都好鐘意
唔怪得之今年要推新人P做拉打個邊
懷疑年幾前已經想辭
聽日唔知會唔會又有攪作上年4月1好似冇特別出post?
大森退社 某fb page表示好撚興奮
完全唔明佢做咗啲咩衰嘢?
有人話佢禍害特攝 真心唔撚明

不過佢話自己係hater 無計

利申:自己睇咁多年最憎武部
武部要睇同邊D劇本家合作
鎧武同GEATS咪唔錯

利申 最唔鍾意白倉 咪返黎拉打棚
雖然武部成日有啲奇怪嘅諗法影響劇情但其實都有強項,主力用劇情去賣玩具來講佢做得好好
Core metal,lock seed,buckle 都係好好賣既收藏道具

相對之下大森賣玩具反而有啲渣,車仔,樽仔,卡帶同key 都未有csm 出到
單元劇冇乜討論好正常
武部啲惡趣味真心頂唔緊
OOO 十週年俾佢搞都一鑊泡

同埋Geats 景和咁撚遲黑化都係佢搞
唔鍾意佢對故事/編劇過度插手

白倉好明顯只係一個生意佬黎
同埋識炒下話題咁
爆上都單元咗5集,係冇乜人討論
木森嘅ex-aid、build、01都賣得唔差,未有csm純粹係時辰未到,鎧武都係10周年先出,不過整體成績的確唔夠武部亮眼

雖則話build後期同五回戰都係大森搞出嚟,但我近年最愛嘅拉打同戰隊同樣都係出自大森,所以都幾唔捨得

白倉主要玩綽頭,唔介意炎上商法,但真係唔太鍾意佢下下搞平行時空,浪費咗前人嘗試整合世界觀嘅努力

不過佢勝在放任主義,唔太干預編劇,遇到唔發作嘅敏鬼小林簡直絕配,同埋又頂得住上頭壓力,呢點同武部係完全掉轉
BUILD後期其實有咩問題 衰係打極都係EVOL?
我覺得BUILD幾好睇

ZERO ONE個五回大戰就真係衰左 果12話真係悶到癲
拉低晒我對ZERO ONE的評價
鎧武csm好早就出左喇,2020年就已經係The 鎧武祭
應該算係出得最快嘅CSM

武部係玩派生形態既items都玩得出色

大森賣得好都係主線嘅升級形態,派生item係劇情上真係好雞肋

白倉基本上都係完全比編劇話事我覺得佢最大嘅能力就係人脈,多數嘅大型回歸都係關佢事,當年砂糖回歸應該計佢Credit

製作人算係各有各好,各有各差啦
有冇一個完美嘅製作人?可惜塚田p冇再負責拉打
繼續搵CHEMY同埋反鍊金連合(士巴拿同老師負責)
佢地成班BANDAI大股東見到玩具賣得唔好就唔滿意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞