[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (139)

829 回覆
1 Like 2 Dislike
師兄都有道理鋼complete calendar差唔多價又有日內瓦印記但我都係想prefer貴金屬
Traditionnelle 冇記錯20樓下牙
不過當然唔鐘意個design都冇計
56三針鋼算了,唔太值rg imob
Dress watch就不如買Patrimony或Tradionnelle金簡單款啦. 有geneva seal.
留意返, 56個定位係半dress watch.
圖片支援

呢兩隻又好似太formal太認真感覺同埋硬係覺得個形狀有啲奇怪 可能真係岩啲成日西裝人好啲
師兄戴隻56幾好睇
個款有啲太old school太斯文咁太正裝
感覺半運動半dress watch岩自己多啲
我不同意

想睇枝火箭
有冇師兄對glashutte original有興趣?

睇中隻Panomaticalender https://www.glashuette-original.com/en/watches/pano/panomaticlunar-1-90-02-42-32-61/
DIAL好CLEAN好特別,機芯finishing 同個double swan neck regulator 好靚,50K拎隻二手好似幾抵。
sorry PanoMaticLunar 先啱
的確依個牌子係好靚,日期跳字方式我覺得最吸引
我會想要佢膠帶seventies,不過賣過十萬
哪有錢
一般打工仔錶不過十皮啦,留返D位俾老細們。

哩隻計,買二手5xK,幾年後想放當,係咪都應該放到至少30-40K?如果係就當俾皮幾野賺戴
勁同意
Dress watch 換條錶帶smart casual 都得
可能Rolex day just岩我多啲
買1908
米啦
Dress watch 仲撈乜

順帶一提要semi dress 嘅moser 都值得望下
有讚冇彈
始終鍾意Rolex VC omega呢啲大brand
Moser睇過下 對個面真係冇乜性趣
要食炒價真係會over budget
不過我都明20蚊想買隻貴金屬錶係難啲
JLC 無隻啱心水?
我嘅射程範圍都只係一個月人工,所以呢隻錶我都係得個J字
不過都係想睇下Rolex VC呢啲brand先
JLC master control chronograph calendar玫瑰金 幾好同樣設計VC價錢差唔多一個double
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞