[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (139)

829 回覆
1 Like 2 Dislike
其實係點賺錢?又話無手續費,賣出街有差價?咁同直接放比錶鋪有咩唔同
佢咪就係做緊錶鋪做既野
你目標放5萬
佢標6萬
食差價囉

收錶個陣有哂id card
D買家覺得有保障就會去二手錶行買錶
佢又做哂YT d人咪會去買
仲有
你唔見好多錶都係骨嚟架咩
有d人放骨俾街鋪收你4折

唔想蝕咁多咪放係佢度寄賣
賣唔出都話賣左啦
跟住比返個賣家
佢同一般錶鋪有兩個好大嘅唔同,第一佢係做寄賣,即係冇坐貨成本,第二佢冇得trade in。呢兩個特性之下, suppose佢應該要賣得比一般錶鋪平啲,但事實上佢有時賣得更貴,靠嘅可能就係佢有自己既channel, 有fan base, 可以隨意吹噓,隻隻都話核爆價,總有啲人會俾佢水到
型,點解d 人話佢唔值?
1. 機芯同Mark XX一樣
2. 冇透底
3. Ingenieur 長期係幾萬蚊嘅錶
4. 死罪 – 唔係勞力士
睇嚟真係等半年就得
今年JLC都無乜平民新錶
啲人要排都應該仲係排緊呢隻
全中
1同手3最令人卻步
正係正
但呢隻個價一啲都唔平民
唔係我會買的錶
呢個唔係錶嘅問題
係我地嘅問題

我只係單純地覺得Pt + salmon dial 會係買嘅原因
放俾錶舖> 錶舖買左你隻錶,銀貨兩訖,佢之後點定價就唔關你事
寄賣> 隻錶未有人接盤仍然都係你自己,個價你定,賣出佢抽佣
vintage ge ingenieur 俾佢一野炒到貴晒
聽聞同名士兩萬蚊的錶同款芯?

BB58 GMT
又要炒一陣
同一個集團可能係
Speedy師兄覺得17萬買JLC值唔值
定係用嚟買3大啲入門款
JLC master control moon phase rose gold好好睇
Ultra thin 果隻勁靚

呢個有埋日曆又厚啲大啲
tudor每次出完過半年至一年就會有6,7折價錢既骨貨買,到時又係周街貨,等得既唔洗急
睇咩型號啦,有啲有水貨,但我主張去boutique買
不過呢度都好多人都鍾意JLC ,唔會買錯

我會買JLC, 你碌上啲,睇吓賓州巴個comment

Why master control
要薄要靚買master ultra thin
Buy MUT perpetual calendar
新出有隻藍黑色,耐看
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞