買左日本最新IQOS電子煙 (3)

1001 回覆
19 Like 57 Dislike
尋日買左枝2.4 plus,
返黎叉電叉極都係兩格係咁閃
係咪可以換得了?

試下轉過個轉插/插頭先啦

用新果隻加熱棒啦 又可以換加熱片 又平

有新加熱棒?

any one sell

各位巴打,2.4 定2.4plus好d

係咪可以換得了?

有新加熱棒?

link? 邊隻

Ching, 堅果我想試試
明天天水圍可以嗎?

淘寶梗係唔比賣,你要喺淘寶問賣iqos機呀、機套個啲人,問佢地有冇煙彈賣,我問過一間,已經幫襯咗兩次了。

明天天水圍可以嗎?

可以 留TG比我

sorry啊,我無TG

明天天水圍可以嗎?

可以 留TG比我

啱啱裝咗TG,
https://t.me/cn612

係咪可以換得了?

有新加熱棒?

link? 邊隻

有無人知??

係咪可以換得了?

有新加熱棒?

link? 邊隻

有無人知??

amazon jp search iqos 就會見到啦
食左3個星期
借左比個fd
買左包真煙 食左支就dum左
真係可以打稅?有以下疑問。

1. 如果可以打稅,即係可以合法賣,點會比人拉?
2. 機就仲奇怪,又唔係禁品,呢個就真係應該可以合法買?

1. 打稅係指你自用既 買賣唔算自用
2. 機的確係合法買賣 因為佢只係個加熱器

咁因乜事只可以自用?你拎盒免稅煙返黎,完左稅一樣可以拎去賣。

更正,除左無左張 warning 外。

如果真係當然仔,咁即係 19 枝既規例依然 apply ?

*當煙仔

成日打錯字,sorry ...

自用先比你打返稅
用黎做買賣既要拎licence
係當煙仔 所以有19枝免稅

咁張 license 係乜 license 先?
定係當白盒煙不可銷售?

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=57098143&category_guid=10829391&category=instant&issue=20170818
若電子煙含有尼古丁,因尼古丁屬第一類毒藥,故受《藥劑業及毒藥條例》規管,需獲香港藥劑業及毒藥管理局註冊,才可在本地發售或分銷。若無註冊,無論銷售或管有均可被檢控。衛生署指出,根據《藥劑業及毒藥條例》(第138章),含尼古丁的電子煙屬藥劑製品,必須符合安全、質素和效能方面的規定,並獲香港藥劑業及毒藥管理局的註冊才可在本地銷售或分銷。此外,尼古丁在該條例下亦列為第1部毒藥。該條例亦規定只有持牌藥商,包括「持牌批發商」和「獲授權毒藥銷售商」,才可合法管有或銷售第1部毒藥。非法管有或銷售第1部毒藥或未經註冊藥劑製品均屬違法,一經定罪,每項罪行最高可被判罰款10萬元及監禁兩年

呢個係講緊液態電子煙而唔係 iqos。而且,如果真係呢個 license 問題,咁你仲有機會打稅嗎?如果管有亦屬違法。
真係可以打稅?有以下疑問。

1. 如果可以打稅,即係可以合法賣,點會比人拉?
2. 機就仲奇怪,又唔係禁品,呢個就真係應該可以合法買?

1. 打稅係指你自用既 買賣唔算自用
2. 機的確係合法買賣 因為佢只係個加熱器

咁因乜事只可以自用?你拎盒免稅煙返黎,完左稅一樣可以拎去賣。

更正,除左無左張 warning 外。

如果真係當然仔,咁即係 19 枝既規例依然 apply ?

*當煙仔

成日打錯字,sorry ...

自用先比你打返稅
用黎做買賣既要拎licence
係當煙仔 所以有19枝免稅

咁張 license 係乜 license 先?
定係當白盒煙不可銷售?

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=57098143&category_guid=10829391&category=instant&issue=20170818
若電子煙含有尼古丁,因尼古丁屬第一類毒藥,故受《藥劑業及毒藥條例》規管,需獲香港藥劑業及毒藥管理局註冊,才可在本地發售或分銷。若無註冊,無論銷售或管有均可被檢控。衛生署指出,根據《藥劑業及毒藥條例》(第138章),含尼古丁的電子煙屬藥劑製品,必須符合安全、質素和效能方面的規定,並獲香港藥劑業及毒藥管理局的註冊才可在本地銷售或分銷。此外,尼古丁在該條例下亦列為第1部毒藥。該條例亦規定只有持牌藥商,包括「持牌批發商」和「獲授權毒藥銷售商」,才可合法管有或銷售第1部毒藥。非法管有或銷售第1部毒藥或未經註冊藥劑製品均屬違法,一經定罪,每項罪行最高可被判罰款10萬元及監禁兩年

*印象中*呢個係講緊液態電子煙而唔係 iqos。而且,如果真係呢個 license 問題,咁你仲有機會打稅嗎?如果管有亦屬違法。

另外煙絲/香煙算唔算納入呢個範圍都成疑問,你有見你樓下間 7 仔有呢類毒藥牌照?
而家有d iqos代用機
山寨野,300蚊支,電量加大
而家有d iqos代用機
山寨野,300蚊支,電量加大

講左好耐啦
想放2.4plus black加4盒煙彈 有冇人有興趣?
想放2.4plus black加4盒煙彈 有冇人有興趣?

剩係想要彈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞