買左日本最新IQOS電子煙 (3)

1001 回覆
19 Like 57 Dislike

同過連登仔買過一次
冇晒彈係身

依家無現貨架啦 我買開果個都要 四至五日

唔知係咪同巴打你買緊同一間呢
我都係等四五日

我買係可以即日拎貨
最遲隔日
面交
不過要$480一條

後日飛東京 要幫人買部機同煙彈 有無人教路係邊最易買到
Iqos啲油好易滲入去電池到
有fb用左一個月就壞左 要清走啲油先用得返
自己清 清左勵耐
真係可以打稅?有以下疑問。

1. 如果可以打稅,即係可以合法賣,點會比人拉?
2. 機就仲奇怪,又唔係禁品,呢個就真係應該可以合法買?

1. 打稅係指你自用既 買賣唔算自用
2. 機的確係合法買賣 因為佢只係個加熱器

咁因乜事只可以自用?你拎盒免稅煙返黎,完左稅一樣可以拎去賣。

更正,除左無左張 warning 外。

如果真係當然仔,咁即係 19 枝既規例依然 apply ?

*當煙仔

成日打錯字,sorry ...

自用先比你打返稅
用黎做買賣既要拎licence
係當煙仔 所以有19枝免稅

咁因乜事只可以自用?你拎盒免稅煙返黎,完左稅一樣可以拎去賣。

*當煙仔

自用先比你打返稅

咁張 license 係乜 license 先?
定係當白盒煙不可銷售?
而家紙煙 iqos混合食 要捱到11月旅行先長食
岩岩買左部水貨機心急趕住走無試到

番到去舊電叉唔到,支煙就法到(借人部機試)

想問下鴨記邊度會有得整

番到去舊電叉唔到,支煙就叉到(借人部機試)

想問下鴨記邊度會有得整

想問下鴨記邊度會有得整

係咪用電腦叉?要插牆

想問下鴨記邊度會有得整

係咪用電腦叉?要插牆

用原裝頭叉

reset完部機有番燈,叉左幾個鐘都係1格

再reset就變左2格跟住12點幾叉到依家都係2格

條友貪平,千幾蚊買咗包點心麵

同邊個買?

HI 鳩僧
日本ems寄安唔安全
其實上v7買仲好過係香港買 我買開個個萬寶路rmb350一條 仲有個混合裝有曬11隻味都係rmb400
好過係香港買魚仔餅

同埋想問下2.4plus 充電盒長閃紅燈代表咩
日本ems寄安唔安全

寄完 會收到海關信一封

*當煙仔

自用先比你打返稅

咁張 license 係乜 license 先?
定係當白盒煙不可銷售?

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=57098143&category_guid=10829391&category=instant&issue=20170818
若電子煙含有尼古丁,因尼古丁屬第一類毒藥,故受《藥劑業及毒藥條例》規管,需獲香港藥劑業及毒藥管理局註冊,才可在本地發售或分銷。若無註冊,無論銷售或管有均可被檢控。衛生署指出,根據《藥劑業及毒藥條例》(第138章),含尼古丁的電子煙屬藥劑製品,必須符合安全、質素和效能方面的規定,並獲香港藥劑業及毒藥管理局的註冊才可在本地銷售或分銷。此外,尼古丁在該條例下亦列為第1部毒藥。該條例亦規定只有持牌藥商,包括「持牌批發商」和「獲授權毒藥銷售商」,才可合法管有或銷售第1部毒藥。非法管有或銷售第1部毒藥或未經註冊藥劑製品均屬違法,一經定罪,每項罪行最高可被判罰款10萬元及監禁兩年
知唔知邊度有得整煙棒?
我果支用左一個月就閃紅燈
其實上v7買仲好過係香港買 我買開個個萬寶路rmb350一條 仲有個混合裝有曬11隻味都係rmb400
好過係香港買魚仔餅

同埋想問下2.4plus 充電盒長閃紅燈代表咩

有無拎, or key words
岩岩第一次試啜左隻煙頭出黎 跟住入面啲煙草消失哂 有冇巴打試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞