良心AA 您問我答 (一)

1001 回覆
149 Like 8 Dislike
師兄知唔知道朗賢峯回佣幾多?同埋你對呢個樓盤同埋價錢有咩睇法?
掃管任何一個屋苑
宜家未公佈呀

價錢還好啦
唯一係留意嘅係…唔好當佢係豪宅地段
呢個位真係假豪宅地段黎

果屋苑嘅定位頂多只係”市龍市中心鐵路上蓋屋苑”,如果有符合你要求,又岩預算,可以抽下嘅
講真話又唔岩聽
對呀~ 新樓一日未收, 一日都唔轉名/加名
曾經都擁有過一間細三房,賣樓時就發現跑輸同期欣廷軒,始終樓齡太舊。你由買家角度諗下,一城兩房327/304/284我都可以當上車盤,大家目標都係住幾年儲夠錢換樓,但細三房嘅碼數你話佢上車盤又未必到;換樓盤又嫌太細,市場上會得番邊類客接你貨?我認為呢樣亦都解釋到點解近期一城三房成交咁靜嘅原因,反而好似688/707都走到幾間…
曾經都擁有過一間細三房,賣樓時就發現跑輸同期欣廷軒,始終樓齡太舊。你由買家角度諗下,一城兩房327/304/284我都可以當上車盤,大家目標都係住幾年儲夠錢換樓,但細三房嘅碼數你話佢上車盤又未必到;換樓盤又嫌太細,市場上會得番邊類客接你貨?我認為呢樣亦都解釋到點解近期一城三房成交咁靜嘅原因,反而好似688/707都走到幾間…
我都覺得嗰個位有啲隔涉,不過側邊嗰堆全部都兩萬幾蚊一尺,就覺得呢個盤好似好抵
第一城個陣咁癲其實係因為600萬 八成按條界上車谷到傻左
無左仲界自然洩左道氣
欣廷朝早過左六球所以反而係受壓,係林鄭plan 打正常番
買二手樓,AA話業主見票再傾。其實係指咩?個價又未傾好。新手買樓
講多句,細3房近窗客廳連接第一間客房嘅牆好可惜係主力牆唔拆得,間唔到一個L型大廳,非常可惜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞