良心AA 您問我答 (一)

1001 回覆
149 Like 8 Dislike
好似好耐無見過開30K
仲貴過黃竹坑上蓋 出唔出到架....
買佢一間2房 (仲要得377"...) 夠買日出1房+2房各一間

符合預期
Old mountain

雖然玩食字 Ho Man Tin
但都好柒
何文田站中,呢個盤望嘅景真係差左啲
開價我覺得偏貴左小小
頭炮有機會清得曬,但後面可能都有難度
就算真係20k,hmt 無商場 vs wch 22k,wch好似抵d
但重心北移,wch好似好遠離大陸
噚日先去左個新盤 Sales office 參觀,同以前睇香港新盤係兩個唔同既世界 - 我想研究下一房細單位嗟,去到個 sales 都好好招呼又有茶飲又有朱古力食,更加冇 AA 係度爭客催迫

Anyways 佢哋賣新盤一樣有仆街野,外國嘅月光又未必好圓
你個盤係首推前去參觀定已過晒首推?
香港你首推前去就梗係成班喪屍衝過來塞卡片, 但你首推過後去睇示位其實都無AA, 只得小貓三四隻既發展商職員睇住.
早排一條友經過同一個 sales office, 留咗名同電話號碼,攞左本樓書咋

呢個係佢打 follow up 電話約我去睇示位
黃竹坑又會有人屌佢果條只係好過康城少少嘅廢鐵
不過呢個盤已經叫做性質相對較近似嘅一手盤
睇下Round 1抽唔到BC嘅客會否考慮呢個盤
有咩仆街野,開心些牙黎聽下
岩岩睇左價單,2房同wch差唔多,中層要22k。
但堆1房特別平18k,係咪景觀極差?
低層前面就係馬路,高層面壁天鑄
唔怪得寧舍平過兩房,咁睇好似佢開價其實同wch睇齊。
但hmt上蓋無商場,對比下自住好似wch正d
佢擺到明就係望住黃竹坑同瑜一兩個位黎開價
朗賢啲則都算唔錯
大發展商個則幾垃圾都有人買,仲點會咁比心機畫
見到屯門市中心都有2 百尾成交
係唔係兇宅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞