良心AA 您問我答 (一)

1001 回覆
149 Like 8 Dislike
大四喜你唔得?
青衣「明翹匯」最新沽出1伙,單位為1座3樓A室,實用面積807方呎,屬三房一套連儲物室及多用途房連洗手間間隔,成交價1,426萬元,呎價約17,672元。

https://www.am730.com.hk/%E5%9C%B0%E7%94%A2/%E6%98%8E%E7%BF%B9%E5%8C%AF%E4%B8%89%E6%88%BF1426%E8%90%AC%E6%B2%BD-%E8%8D%83%E7%81%A3%E6%8F%9B%E6%A8%93%E5%AE%A2%E9%8D%BE%E6%83%85%E5%A5%BD%E9%A2%A8%E6%B0%B4%E5%85%A5%E5%B8%82-%E6%96%B0%E7%9B%A4%E6%88%90%E4%BA%A4/441887

依個盤依個價都仲賣得出 係唔係做市嫁
咁過癮佢拆走2部室外機?
定其實兩部都係係1拖2啊?
唔知個買家點諗
做得九按 去邊到撲啲錢返黎
咩黎😂😂 幾錢
19年摸頂咸晒口果班就算買到十幾廿樓都無佢咁貴, 你話個盤唔回40%佣我都唔信......
其實一定有得告
因為寫有冷氣,預期係一整部能正常運作
就算退一步近日先壞,點都無可能得隻假狗
依個行為係存心欺詐
痴線玩到咁大
good luck
喜X系列
喜雅 喜漾 喜薈 喜盈
之前成日有巴打問大學山幾時賣
大學山就無消息啦

但雲匯今日放左幾間貨尾出黎,最平六百幾有交易,唔知你地岩唔岩
二手樓半佣係咪基本
【本報訊】全面撤辣逾1個月,交投急增,帶動部分單位造價出現彈升,青衣盈翠半島3房單位以1,360萬元沽出,較同座同室樓下單位於3月初賣1,168萬,不足1個月造價調高192萬元或升16%。

https://paper.hket.com/article/3736335/青衣盈翠半島3房%201360萬沽1個月升16-

呢個又係青衣,個價都係偏高,有啲奇怪
你一埋身就話半佣,未開工就話減人工
你估下個agent有無心幫你?

睇下個agent做唔做到野先再決定傾唔傾佣啦
做到野傾平幾十萬嘅,幾萬抵俾啦
雲匯推兩期貨尾,望內園景多,樓主點睇
我覺得應該會有唔少人有興趣
其實買一手樓,銀行話已經放左錢比我自己律師樓,我自己律師樓亦聲稱已經比哂尾數去發展商律師樓,成個過程係咪得個信字? ,冇咩嘢證明到已經俾晒尾數去發展商律師樓同埋已經完成交易可以等入伙。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞