良心AA 您問我答 (一)

1001 回覆
149 Like 8 Dislike
巴打點睇撻訂
會唔會建議人撻? 定係strong hold?
未簽正約,代價未到於太大
但簽左正約,我幫唔到你話事
因為真係有風險,而且個數係完全估唔到
無人知佢會唔會之後大平賣

仲要6年追殺有效期….
6年真係好甘
睇返原來晧日本身係舊年10月關鍵日期? 依家仲未知幾時? 就黎3年了 好癲
今日賣埋2B 25C, 一房得返最低層2B 5C, 最低層得嚟冇特別平, 可能咁所以仲未賣出,
不過29樓以上高層都仲有一房則, 睇下到時新價單有冇加價囉
不過睇佢個款都似想用高層拉高呎價cover返低層平賣
經過見到個大堂仲係廢墟咁,又無人開工
但恒隆無限delay有冇後果?買家硬食?
Delay左幾次啦
只要有專業人士簽發延期,就無任何後果

不過…球員 球證 領隊 執波 球迷都係佢嘅人
長樓花即供好慘
冇 join 果邊,冇咁多時間追住手機黎睇.
連登可以慢慢睇番舊少少既內容.
長搵笨實既樓,就唔好搏 - 想當年美湖居真係追差價
我呢度買一手樓花,想即供或者 full pay 都唔得 - 通常係俾幾千做訂金,30/60 日內俾到 10%,其餘 90% 係等入伙先俾錢
要做按揭既一般係落成前 3-6 個月申請
俾左 10% 之後撻定唔買,暫時都冇聽過發展商會追差價呢回事。
你應該要註明除咗長實...
誠哥當年幾個盤都玩過呢一手
唔知肥羊撻左果班業主有無事
假豪宅地段,話就話何文田,但果個位我自己覺得痴金糠成份居多
最多只可以sell佢係九龍地鐵站上蓋
基座無商場,要買野可能要搭過幾站/行遠少少

我未睇呢個盤係唔係港鐵負責管理
如果係的話,點都好多佢自己搞
因為鷹君管理方面都係有D濕滯
之前朗濤個游泳池又係搞到上曬報,業主拉曬banner橫額
佢講緊外國呀
相對之下,香港發展商果D合約條款算係辣好多
我諗應該會追, 等佢重售完計好數就會追撻訂買家.
大部份人都只提嘉湖等我仲以為只此一次, 查一查發現原來好多個盤總之遇著樓市下行撻都追.
只係香港近廿年大部份時間都向上, 即使中途有短暫回落都係一兩年就會彈返起, 長實重售撻訂盤仲未輸先無追收.
對上一單已經要數到09年半山一號, 再上就大坑名門同四小宇晴軒, 我覺得佢已經係逢蝕必追...
誠仔真係出曬名尊重合約精神
片話估29xxx尺,你估尺價賣幾多左右?
我估20K應該會有普通分層單位睇

招標野出左價啦

⚠️⚠️朗賢峯出價⚠️⚠️

最靚高層四房
(1271呎-1433呎)

招標
Try @30000向北
Try @32000向南
⚠️現可mark貨。

其餘貨
月尾出價抽籤
巴打意思係 除左長實 撻其他發展商都冇比人追過差價?
好似得長實會追..其他發展商冇新聞見過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞