良心AA 您問我答 (一)

1001 回覆
149 Like 8 Dislike
又話2030年完工
你知唔知個站係邊 起好都要行15分鐘
最核心近鐵嘅位,宜家未出現
[member]應該同崇去地鐵唔會差好多,不過一個行地直接,一個橋過橋去airside[member]
現崇係近鐵好多,但多公屋。
不過生活配套譽好啲。
個則就現崇好用啲。
TG GROUP岩岩成功邀請到律師樓嘅朋友加盟
如果大家有法律上嘅問題,亦可以響Group入面搵佢做免費初步諮詢
交通:現崇好少少
現崇除左黃大仙站同對出龍翔道大量巴士站外,都仲可以行多幾步到鑽石山站,仲有多個巴士總站
譽港要行多幾步用啟德站
車位就,兩邊好似差唔多,租都係 $5k 左右

購物:譽港完勝
譽港除左自己商場同 Airside,樓下行落去有比較多民生小店,買野會方便啲
現崇樓下個商場,早幾年仲有多啲食肆係度,但而家都走左唔少,差唔多係廢既

環境:打個和
兩個盤都有一邊直對住 F1 賽道,頂唔頂得順就自己睇過樓先好判斷

開則:現崇勝
現崇一般廳房都比較大同方正,絕大多數單位都係明廁,亦有部份廳係有對流通風,鐘意傳統開則既人會鍾意多啲

會所:不明
兩邊都應該唔錯,但現崇山有個室外 50 米直池,係而家屋苑中比較少見,自己之前住果陣就好鍾意去游水。
可以add TG?
你睇下有無其他巴打分享俾你
我細個住喺黃大仙,我就唔係好鍾意譽・港灣,如果真係有興趣,真係要去譽・港灣附近睇吓,同埋睇埋隔離嘅美沙酮健康院,嗰度好多針筒亂咁掉,好多老同,冇必要都唔會去嗰頭附近
我細個住喺黃大仙,我就唔係好鍾意譽・港灣,如果真係有興趣,真係要去譽・港灣附近睇吓,同埋睇埋隔離嘅美沙酮健康院,嗰度好多針筒亂咁掉,好多老同,冇必要都唔會去嗰頭附近
我都覺得譽港幾好, 係衰在果度叫新蒲崗
但佢真係去黃大仙,九龍城,啟德都係15min內
咸寶巴
而家樓價算係調整左,買一手居屋仲買唔買得過?定係買返二手私樓?
一手居屋要睇邊度,聽講今次會放安達臣
果D真係不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞