有錢仔與公屋妹

75 回覆
48 Like 21 Dislike
巴打你個名
我啲故分別屬於幾個唔同既世界觀,同一個世界觀既故事可能會有關連彩蛋正傳同妖精就係兩個唔同既世界觀
(二)

「Come in。」

Rebecca打開門,帶咗個著住suit既女仔入黎。

嘩…

我真係忍唔住眼前一亮。

眼前呢個楊小姐…

烏黑既長髮,扎咗條長長既馬尾辮,大大既眼睛,深深既梨渦,白晢既肌膚,連身材都非常唔錯…然後仲要有種好怕醜既既表情望住地下,好似唔敢望過黎我呢度咁…

我諗都唔駛諗,就決定要請佢!

雖然我相信自己既表情控制得唔錯,但Rebecca由我開公司已經開始做我秘書,做咗都年幾,我諗佢由請眼前呢位楊小姐入我間房開始,佢大概已經估到我心入面既諗法。

「楊小姐吓嘛…」我拎起枱面上呢位楊小姐既CV,裝模作樣咁望咗幾眼,道︰「請坐。」

楊小姐有小小緊張咁「嗯」咗一聲,然後慢慢咁行過黎我面前坐低。

Rebecca臨出房之前向我奸狡咁笑咗一笑,我就冇佢咁好氣,首先仔細咁端詳眼前呢個又靚又清純又怕醜既女仔。

應該話,我既視線由佢入黎既呢一刻,就已經比佢吸引住。

我望下佢既CV,佢個名叫楊小蘭,真係老土都不得了,但名唔係問題,最緊要係夠靚。

楊小蘭由入房果一刻開始就已經好緊張,我估佢係緊張到連基本既打招呼都唔記得咗。

「而家得返我哋兩個啫,妳唔駛咁緊張。」我用輕鬆既語氣同楊小蘭講︰「妳再係咁低住頭望住自己對手,我哋連interview都唔駛開始架喇。」

「啊,係,係…」楊小蘭即刻抬高頭望返我。

「做咩?我個樣係咪會好似食咗妳咁?」我露出個好charm既微笑,而我都好自信,我呢個笑容,加埋我全身散發出黎既果股自信既氣質,可以迷到大部份既女仔。

尤其是我眼前呢種睇落無知既少女。

「唔…唔係…」楊小蘭戰戰兢兢咁講。

「唔…妳啱啱響港大畢業,不如妳講下妳既本科?」我慢慢咁進入正題,引導佢進入interview既狀態。

雖然我心入面內定咗係要請呢個女仔啫,但係我點都要做個樣出黎架,所以我由一啲好基本既開始,而且對佢既答案加以反應,同佢好似傾計咁進行呢個面試。

Interview可以好易,都可以好難,試過有啲個樣唔合心水既應徵者,我真係會問啲佢哋擺到明係唔會識既問題,等佢哋知難而退;但對於眼前呢類小可愛,我當然又有另一set問題同埋面試方法,等佢哋可以覺得自己表現得好而唔會懷疑自己點解會成功拎到個offer。

楊小蘭都一樣,佢響面試既過程中慢慢咁放輕鬆,而且因為識答我既問題而漸漸咁建立起自信。

「好喇,妳可以走喇,如果請妳既話呢幾日會有電話通知妳。」我向楊小蘭笑道。

「咁…唔該晒…」楊小蘭話就話已經冇咁緊張,但依然係好怕醜咁講嘢好細聲。

我㩒一㩒電話叫Rebecca入黎,然後同佢講︰「Rebecca,唔該妳帶楊小姐出返去。」

Rebecca趁楊小蘭睇唔到,向我做咗個古靈精怪既表情,響送走咗楊小蘭之後,佢又走返入黎,關埋房門,走埋黎問︰「你真係決定請佢?」

我拉Rebecca埋黎等佢坐響我大脾上面,然後又攬住佢條腰,索下佢身上果陣味,問︰「係啊,好唔好?」

Rebecca似笑非笑咁道︰「你係老細,梗係你話事喇…」頓了一頓,又道︰「不過…」

「不過咩啊?」

「不過楊小姐睇落好pure好純情喎,你真係要對佢出手?」Rebecca問。

「妳呷醋?」我啞然失笑道。

我以為我同Rebecca既關係都應該好清楚架喇?

唔應該為呢啲嘢呷醋喎。

妳有資格咩?

不過係我諗多咗,Rebecca只係搖搖頭,笑道︰「之前你玩果啲至少都係經人事,但呢個楊小姐好純情好天真咁架喎,一副未見過世面咁既樣。」

「哦?妳驚我追唔到佢?」我笑道︰「越有挑戰性我就越興奮啊。」

再講,我覺得呢啲女其實唔難追,佢哋未拍過拖,只要有男人對佢好啲、擺出一副真心誠意咁既樣,我先唔信搞佢唔掂啊。

Rebecca搖搖頭,道︰「就係我驚你真係向佢埋手啊,呢啲女仔,好容易就會好認真投入一段感情,我知道你同過好多唔同既女仔拍散拖,但係果啲女仔最起碼都係拍過拖,對段感情未必係100%投入。但呢啲咁純情既女仔,我諗如果你真係追到手,上埋床再同佢分手,佢一定會傷心到死都似。」

「哈哈,我仲以為咩事添。」我笑起黎︰「妳擔心個楊小蘭?定同情佢啊?」

Rebecca笑了,道︰「關我咩事呢?我係為你好,想你積返啲陰德咋。」

我都笑咗笑,道︰「放心喎,同佢分咗手之後,最多咪比返咁上下錢打發佢走,我諗咁樣仲積得多啲陰德。」

Rebecca雙手環過我條頸攬住我,然後錫咗我塊面一啖,冇再提啲掃興既事,道︰「你啊…唔好掛住積陰德而唔記得我啊。」

「呵呵,當然唔會,我今晚就餵飽妳。」

(待續)
Im
葉開已經第二次咁講
睇嚟楊小姐就係個女主角了
lm
好引人入勝,幾時有三
大姐姐就係嗰個公屋妹
ntr
正皮留名睇人仆街
而家
咁樣唔係搞Jonathan,變咗搞秋兒

我諗大部份舊讀者都係呢個心態入黎
(三)

我雙親理財同投資有道,所以名下有好多物業,雖然暫時仲未轉我既名,但我係佢哋既獨生子,他日佢哋百年歸老果陣,啲物業都係比晒我架喇。

況且而家佢哋比我既零用錢(冇錯,佢哋驚我冇錢洗,所以我畢業出黎做嘢之後,我每個月依然係有零用錢收既),再加埋公司賺既錢,都真係洗都洗唔晒。

由英國返咗黎之後,我就同雙親講,話自己慣咗獨立,所以希望自己一個出黎住,佢哋二話不說就安排咗一間位於太古城既三房單位比我,其實我唔係幾滿意,太古城雖然都叫出咗名唔錯既屋苑,但係又冇會所,而且比起我以前住慣既豪宅都要細好多,又冇工人服侍,初初入住都好唔慣,不過我響英國都叫做試過自己一個人生活,所以唔需要太耐就適應,後尾為咗方便出入又買咗架BMW去代步,始終而家自己一個住就冇司機車我出出入入管接送有啲唔方便。

我響英國既時候,都係揸開BMW,所以都好快就上返手,係香港路上啲司機同行人都比較痴線,冇英國咁禮讓,不過我就索性少理,咪睇下你哋車硬定我車硬囉。

今日放咗工之後,我就車咗Rebecca上我位於太古城暫住既屋企,證明比佢睇我除咗睇中咗楊小蘭準備行動之外,都冇唔記得佢。

我細個就已經認識Rebecca,當時佢既樣貌本身就唔止唔算太靚,講堅都有啲麻麻,但久別重逢,響媽咪介紹佢加入我間公司既時候,我簡直係已經唔認得佢。

正所謂士別三日,刮目相看,我諗就係咁解。

不過事實上,呢個並唔係乜嘢醜小鴨變身做天鵝既童話故事,只係一個有錢女,用屋企啲錢走咗去整容既故事。

至於佢個胸就唔駛隆喇,佢天生就係一隻乳牛,所以話上帝創造人類既時候係公平既,Rebecca相貌平平甚至有啲醜樣,但係就有住好多女人都羡慕既魔鬼身材。

不過…

就算佢本身平胸,我估佢都會拎錢去隆胸架喇。

今晚響我屋企主人房入面,我格外出力咁去抽插呢個淫賤既小秘書,男上女下、女上男下、後入…乜嘢花式都玩過。

去到最尾既時候,我要Rebecca好似隻狗仔咁跪響我張床上面,而我就響後面不斷撞擊佢既蜜蕊,一邊撞,Rebecca果度貨真價實既大乳房就伴隨住啪啪聲一邊搖晃,我響後斜斜地都望到熱血沸騰,再加快速度抽插。

雖然響後面睇唔到Rebecca既表情,但係我聽住佢嬌喘既聲音,我就知道佢係好享受我每一下由佢背後襲擊既攻勢。

都玩得差唔多,我就冇再轉換過任何姿勢,一插插到尾,陰莖傳黎一陣刺激既感覺,然後精液就源源不絕咁射晒入Rebecca既子宮入面。

係,我冇帶套,反正Rebecca不嬲都有食開藥,我都唔駛同佢客氣,直接中出佢。

我捉住Rebecca既屁股仔一陣顫抖,等自己既高潮都完結咗,先輕輕打咗Rebecca既屁股仔一下,將自己既陰莖掹返出黎,望住自己的精液響Rebecca既陰唇慢慢流出黎,先至心滿意足咁攤咗落床,問︰「點啊?正唔正啊?」

Rebecca仲跪住響張床上面,合埋雙眼享受緊高潮既餘韻,聞言先打開返雙眼點點頭,然後趴低,再響我嘴唇上面錫咗一啖,道︰「你表現好好喎,點解咁落力啊?」

我伸出手臂攬住佢,發覺佢背脊都濕埋,睇黎啱啱既床戰佢真係覺得好激烈。

講起黎,我都有啲熱,下次真係不妨較凍少少個冷氣。

「妳咁講法,好似我啱啱既表現先係特別好咁喎。」我笑道︰「其實都係我一貫既水準啫!」

「係啊,係啊,你有時絕對唔係想交差咁應酬我插幾插就諗住快快趣趣完事就算喇!」Rebecca翻起舊帳黎。

「點會有啲咁既事呢?」我撥一撥佢既啡色長髮,道︰「係唔想同妳玩既,就唔會帶妳上黎喇。」

「係你先好講啊!」

我笑道:「妳等我回氣一陣,再同妳做多幾次都得啊!」

「睇你笑到咁,心情係咪好好啊?」Rebecca好似睇穿咗我既心思咁問。

「妳今朝同我講唔好掛住自己積陰德唔理妳吖嘛?所以我而家咪對住妳大展雄風囉。」

我確實係心情大好,可能真係因為我今朝面試完楊小蘭,諗住快快手請埋佢,就快可以日見夜見呢個咁頂級既靚女所以好期待。

睇住黎喇,一請到佢我就會出手,而我相信只要我出手既話,唔駛好耐就會成功。

(待續)
你咁講我記得了
究竟係溝著個癲婆定溝撚到自己沉淪
自己借自己Po賣下廣告

新番組!上架!有興趣請上Penana睇睇!同樣係差別連載,可以免費睇到尾,但訂閱讀者有得優先睇更多章節!

link in Bio: https://www.penana.com/story/151602/

故事簡介︰正傳世界觀第七作

有冇試過響中學既時候,遇到一啲異性,一講起嘢上黎,就情不自禁地同佢鬥咀?有人話過,如果一個唔成熟既男仔,總係要係咁搞到一個女仔發火,咁係因為佢心底入面其實係鍾意果個女仔,想要引起果個女仔既注意。

對林必才而,佢都有個類似既對象,呢個對象既名叫做葉佩儀。究竟佢一路以黎,其實對呢個女仔,只係單純既友情?定係心底入面其實不知不覺已經對佢起咗感覺呢?又或者…其實男同女之間有冇純粹既友誼存在?

(愛情/友情/正傳世界觀)
(四)

Rebecca響我屋企過咗一晚夜,第二日朝早我就車埋佢一齊返公司。

我諗有啲老同事其實已經睇穿咗我同Rebecca既關係,而其實只要唔好傳到去媽咪度我都唔介意,不過為免阻住我響公司獵食,我都會選擇響公司附近放低Rebecca,然後再自己揸返去公司樓下既停車場。

今日我響放低Rebecca之前,就已經好好叮囑佢︰「Rebecca,妳返到去第一件事記得打比楊小蘭比offer佢啊。」

Rebecca冇我咁好氣,道︰「知喇老細。」

「唔。」見佢答應完,我先放鬆晒個人,然後再慢慢揸架車去停車場。

*

事情就如我想像之中咁順利,Rebecca打咗比楊小蘭之後,之後果個星期一楊小蘭就正式返工。

當然我係呢間公司既老闆,點都唔會第一日就直接向楊小蘭發動攻勢,甚至響楊小蘭第一日返工既果一日,我都係響HR既同事帶住佢介紹比其他同事識既時候打咗次招呼,係咁咦鼓勵下佢。

因為而家仲未係出手既時候,人哋第一日返工,大家都仲未認識對方就向對方獻殷勤,只會嚇走個女仔。

要做到慢慢接近佢,逐啲逐啲咁對佢好,到佢發現到你既存在既時候,已經比你俘虜咗,呢啲先係高手。

不過機會似乎好快就出現咗。

請咗佢冇幾耐之後,已經聽咗好多同事話呢個楊小蘭做嘢錯漏百出,而且又唔善於交際,唔好話同啲同事混熟,連開口打招呼又或者問啲工作上既嘢都唔係好得,好多同事仲響背後笑佢有「社交恐懼症」。

我問Rebecca︰「楊小蘭做嘢真係咁唔掂?」

Rebecca無奈地答︰「佢除咗樣同身材之外,真係冇樣嘢掂啊。」

「咁啊…」

Rebecca又提醒我道︰「出面班老鬼如果有咩想投訴,你自己諗定點保住楊小蘭喇吓,呢個楊小蘭繼續咁做嘢法,出面啲同事冇人會保佢架。」

出面做嘢果班同事,唔係一本正經做實事響呢一行好耐既資深員工,就係後生女、中女、老女人,所以係唔會有對呢種後生靚女有興趣既年青力壯既男士會幫楊小蘭講說話。

「咁嚴重啊…」我笑笑口,道︰「係時候等我出馬開解下佢。」

Rebecca冇我咁好氣,道︰「我同你講真架,再係咁落去佢哋應該會建議你唔好比呢個楊小蘭過probation。」

「一個星期咋喎?」我皺眉問︰「有冇咁快下定論啊?」

睇黎我要快啲出手先得,一陣楊小蘭比班死老鬼恰到自己辭職就死嘞。

「佢真係好唔掂。」連Rebecca都嘆咗口氣︰「佢哋話如果比佢自己一個handle啲工作,公司真係多多錢都唔夠蝕。」

「有冇咁誇張啊?」

「總之…我提咗你架喇,班老鬼黎投訴果陣,你好自為之喇。」Rebecca講完就準備走出去。

「哼,我先至係老闆,佢哋要學下乜嘢叫做分莊閒。」

Rebecca突然停低轉頭望住我,好似欲言又止咁,不過最後淨係講咗句︰「咁…我出去做嘢先喇。」

妳咁既眼神係咩意思?不屑?

哼,不過既然Rebecca冇出聲,我就由得佢走出去。

下次上到床妳就知死。

*

今日全日我都匿埋咗響自己間房入面,間中啲老鬼都會入黎向我匯報下工作情況,不過我都冇乜心機聽佢哋講嘢,視線只係集中響電腦既屏幕上面。

點解?

因為全公司既閉路電視都連接住我既電腦,換句話講其實我係可以睇到楊小蘭響公司工作既情況既。

Rebecca講得冇錯,佢好似成日都比人鬧,而且當自己一個響自己位做嘢既時候,成日都茫茫然咁對住部電腦好似無從入手咁。

突然我見到楊叔,一個媽咪好信得過既老員工,行緊過黎我間房,敲一敲門。

「Come in。」我即刻坐直個身扮做嘢。

「Jonathan,真係唔得,你啱啱請返黎果個靚妹,做嘢真係一啲都唔掂,叫佢做少少資料搜集,叫咗佢半日,佢淨係打開咗個Microsoft Excel乜都冇做。」楊叔不滿地道︰「不如趁住頭一個星期,叫佢即日走喇。」

「No no no,楊叔。」我笑道︰「你要教下佢做嘢先得架嘛,人哋真係啱啱fresh grad,乜都唔識做架。」

「我教咗、Eric又教過,我哋個個都教過,但係佢都係郁都唔郁…」

之後楊叔就一輪嘴咁同我講咗好多嘢…

「等我同佢傾下喇。」

「唉,Jonathan,唔好話我唔提醒你,請人既時候,唔係淨係睇樣、唔係淨係貪人哋人架,你起碼都應該請返啲響呢一行有返咁上下經驗既人吖。」楊叔一臉苦口婆心咁向我講︰「你媽咪請我哋黎幫你手,你都應該聽吓我呢啲老嘢勸吖…」

我暫停咗佢,道︰「我有分數。」

楊叔知佢勸我唔到,只係嘆咗一口氣,然後就轉身出房離去。

嘖,成日搵媽咪黎壓我,我先至係老闆啊。

(待續)
咁呢個蘭姐最多都係懶啫
想知點樣可以玩到多多錢唔夠佢蝕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞