[PS4]有冇巴打教下小弟玩The Division

399 回覆
3 Like 7 Dislike
終於去到 lv29 , 聽日入暗區

唔好升上30

Hold 住唔升會好啲? 我見有啲模式要 30 先玩得

d人係開正副account先hold副account 喺29lv入暗區PVP鬥技術
你新手玩升上30lv拎齊256分裝先啦

點解要hold 29lv?
去Dark Zone刷裝係咁死 出奇地無人搶裝
死左>返checkpoint>跑返去攞返裝>打人>執裝>再死無限loop
無隊友好難打

你打得贏npc 咁勁

我係用M60亂掃
chung哥已經棄game

棄埋個post

FF得太多

FF chung哥仲會返嚟帶領我地

好sad

唔好升上30

d人係開正副account先hold副account 喺29lv入暗區PVP鬥技術

29lv無套裝
得金裝
所以d人認為公平d

唔好升上30

29lv無套裝
得金裝
所以d人認為公平d

我27lv最多都係得紫裝 係咪正常?
30lv前啲裝都唔使理 我都好耐好耐無玩

利申第一波玩家 睇住勁多人玩變到無人玩
30lv前啲裝都唔使理 我都好耐好耐無玩

利申第一波玩家 睇住勁多人玩變到無人玩

讓你看看第二波的實力
想知啲ls人名boss係點搵出黎?
跟啲YouTube片行都唔見有
係咪重可以加入?

即係白區王?

Last Stand王?
你禁map睇紫地標就有
M60玩上癮
試過用M249太快唔穩
M60玩上癮
試過用M249太快唔穩

用黎打任務?著咩裝?
M60玩上癮
試過用M249太快唔穩

用黎打任務?著咩裝?

我啱啱先到30lv 無話有好多裝
主玩m60配件加穩定度
其實有冇邊支機槍打到pvp
支支射速都好低
其實有冇邊支機槍打到pvp
支支射速都好低

想快咪M249
不過1.8好似有新LMG
紅裝其實有幾多件...?打襲擊都係出個兩件...

唔計槍就得6件,紅槍就有好多把

之前執咗個google excel
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ndgOV_0Oo_GE6_wUktDRUCiexsB57GFiQThiviQMM3w/edit?usp=sharing

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ndgOV_0Oo_GE6_wUktDRUCiexsB57GFiQThiviQMM3w/edit?usp=sharing

多謝巴打
有無火力巴打,分享你火力幾多?
同埋用咩裝

我六千幾火力都好似唔夠

有無巴打過到被偷聽的訊號

多謝巴打
同埋用咩裝

我六千幾火力都好似唔夠

D 怪太厚血,幾多火力都唔夠
訊號好難打x2

多謝巴打
同埋用咩裝

我六千幾火力都好似唔夠

D 怪太厚血,幾多火力都唔夠
訊號好難打x2

訊號打過2次
基本上一定要同d有咪嘅人一齊打
要夾到戰術
每個人都有自己嘅任務
要贏到要起碼2個8000以上電嘅電工
如果1個人有全電嘅6件最終就會輕鬆d

頭三間房好易諗到戰術
第1間係會放電嘅房
搵2個電工用各用1機動掩體,喺左面評判台前放
全體著最終
要1個放槍塔引怪
要2個用閃光彈
見肥佬就集火打肥佬,都可以閃佢
大佬就閃佢再放攻大打,準嘅話2次就殺到佢

另1間拎電箱有槍塔嘅
就3個人拎盾,唔使D3裝
每次入凹位打完散彈佬再行
之後入到房
就兩電工放機動掩體喺房嘅左後方
兩電工再輪住放支援平台喺後面嘅架上面
其他人拎閃光彈閃散彈同王同火槍塔放機動掩體上面
之後又係閃個王嚟慢慢殺

第3間房入去前,拎閃光彈同火槍塔
因為好多散彈佬同大隻佬
打完入去就1人喺電腦附近專打王
其他3人就放火槍,支援平台,閃光彈等等控怪
到王無晒甲就可以喺佢嚟禁電腦時圍佢

一般夾到嘅話嚟到呢到應該打咗成個鐘

之後係最難嘅last房
要用盾保護人質
3個人拎盾
一入去就去兩方屋打怪,清完就搵個人拎盾保護禁制
之後出王就衝去槍炮下面間房
搵個拎盾頂住門口
其他人清小怪
清完小怪就打王
王一般打唔咗同嘅甲量血量就會出新一波怪,永遠都係清小怪再慢慢扣王d甲,扣到王得返一半血量都無怪出b,就快手殺王出去左右兩方d屋等
到時間倒數到得5秒左右就可以拎盾企喺人質前面嘅X Marking位

保護完一次
又loop返第一波嘅做法
清怪->禁制->入房磨boss血同清小怪->出去等得返5秒
小心第2同3波boss會喺一半前同後血出多1波或2波怪
以及槍炮台下面間房有時會出散彈/大隻佬

殺完第三個王
就final禁制炸槍炮台
再入去房仔磨final boss
final boss會喺唔同血量放防大
一放就打小怪

其實last最難係個盾企位有好多時差少少就保護唔到人質
要企喺X marking上面再向住槍炮台
btw盾可以靠打醫療包補返d盾血量,如果last盾血唔夠60萬得50萬可以用醫療包補盾血嚟頂,用嘅時間係盾血扣咗1/3

大概如上
過唔到只係配合上未完善
聽完樓上巴打所說
永久放棄訊號

十分感謝巴打
聽完樓上巴打所說
永久放棄訊號

十分感謝巴打

你ps4 版?
搵chung巴入group join人玩

PC可以去JOIN巴哈D台仔玩
佢地個LINE GROUP好多人
聽完樓上巴打所說
永久放棄訊號

十分感謝巴打

你ps4 版?
搵chung巴入group join人玩

PC可以去JOIN巴哈D台仔玩
佢地個LINE GROUP好多人

少見左chung巴玩

Btw
開左全域事件,賺點換箱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞