美國心臟協會: 8 小時限時飲食會使心血管死亡風險增加 91%

218 回覆
123 Like 32 Dislike
但陰謀論住住去到最後都係真相黎
嚟啲要睇sampling method
只係高91%會唔會其實係反而證實有效減少心血管疾病
佢地都唔係對比緊差唔多既人
不嬲都係話會短命啲
新酮又死, 168又死
佢個研究Sampling都已經有問題啦
8個鐘內節食果組人平均BMI最高 平均接近30
其他組別都係27/28左右
當然容易啲有心血管病啦😅
其實咩168 Keto真心On9
你做好卡路里赤字就得
要咁長命做乜
啲野生動物夠係食無定時 仲健康過你
兩樣嘢可以冇衝突
冇特登跟168 但實際都係168
西醫就係推翻自己舊嗰套理論 中醫就係屌鳩你唔跟佢套一千幾百年前既理論
信自己,肚餓咪食飯飽咪食少啲
所有科學都係由assumption開始
係睇有冇證明支持/推翻
想問下以前支持食煙同心臟病死亡冇關聯的係咩國家? 咩人講的?
想問下以前話糖健康過脂肪又係咩國家咩人做的report?
想問下以前話含鉛汽油無毒的又係咩國家咩人做的research?
想問下以前話應該大量進食五谷仲要食足三餐的又係咩人咩國家?

屌你老母真係不要臉到一個點
最重要係食咩落肚
其實所謂嘅168,只要你唔食早餐就好易做到,每日食兩餐唔錯,今時今日啲早餐貴到仆街
78 蚊個早餐
Second, it needs to be emphasized that categorization into the different windows of time-restricted eating was determined on the basis of just two days of dietary intake,” he said.
????????????????
者係本來cancer死變左中風死
以前流行cardio
而家流行做gym
gym撚仲要踩到cardio一棟都冇
要換meta
人嘅壽命根本控制唔到,大把人食煙食到90歲,自己活得自在就得
佢個研究個sample size都可能有問題啦
玩得斷食既人 大部分本身都係想減肥 or知自己食無定時既人 有病風險一定高d架
睇清楚d好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞