乜原來宜家AI連廣東歌都寫到...

1001 回覆
1109 Like 22 Dislike
https://app.suno.ai/song/4742bed6-1c8a-4ef7-a216-8cd72db54b5c

你話股市波動,見到驚濤駭浪,
咁係因為你悲觀,我睇到金融舞台閃閃發光
升就追,跌就溝,出糧就入貨
止蝕係多餘,回調姐係特價
止賺都係多餘,高處未算高
我嘅訴求簡單,只係想要番工
番工

重覆再重覆,恐懼與希望,
股市的每一刻,都是生命的一部分。
咁係因為你悲觀,我睇到由治及興帶嚟嘅好處,
我嘅訴求簡單,只係想要番工,
搵到自己嘅節奏。
反駁

有光蛋,亦有心心,股市的色彩繽紛,
金庸
你見到係下跌,我見到係上升。
我堅持
反駁
我嘅訴求簡單,只係想要番工,
咁係因為你悲觀,我睇到更多的機會與希望。
反駁

重覆再重覆,願景與現實,
就算市場起伏,我們都要尋找光明。
咁係因為你悲觀,我睇到由治及興帶嚟嘅好處,
係不確定與確定中,我們搵到信念
咁係因為你悲觀,我只係想要番工
無人夠我反駁
peace
https://app.suno.ai/song/085bd2c4-8739-4932-a302-407f7931fe48
廣東歌有救了

[Verse]
呢個係舊時廣東人嘅傳統
以前d面店講嘅係「一乾三濕」
即係麵、湯、茶、汁 四樣
無論你食雲吞麵 雲吞撈麵
都一定要上齊呢四樣

[pre-Chorus]
如果你食撈麵 最正宗最傳統
應該係先飲茶漱口 之後加醬油落兜湯度

[Chorus]
食幾啖麵 含一啖湯
一野噴落個小二身上
「hi 咁難食點食呀!」
咁個店家就知你係行家
會打番個七折比你

[bridge]
呢個係舊時廣東人嘅傳統
以前d面店講嘅係「一乾三濕」
即係麵、湯、茶、汁 四樣

[Chorus]
食幾啖麵 含一啖湯
一野噴落個小二身上
「hi 咁難食點食呀!」
咁個店家就知你係行家
會打番個七折比你

[Outro]
hi 咁難食點食呀 (hi 咁難食點食呀)
hi 咁難食點食呀 (hi 咁難食點食呀)
V3?
yes
https://app.suno.ai/song/7b50b0dc-8845-4139-9350-d85327c32afa

條廢柴肯定扑野個陣用傳教士式擺老婆對腳上膊頭,用佢16cm巨腸出出入入,雯雯黑口黑面都忍唔住面都紅哂
當feel到老婆個鬆閪都開始縮緊個陣,即刻右手反手喪捽佢粒豆豆,左手係咁彈佢粒lin!
老婆高潮爽到癲但係唔忿氣只好揞住自己個嘴廢事比佢知有幾爽
然後steven粒聲都唔出就射左,頂盡子宮口狂噴,廢事出聲,出親聲雯雯都閪口閪面
雯雯對住條廢柴咁耐都知佢射左,一手推開steven
Steven抆反條j出黎,右手一fing,fing d餘精滴哂落老婆個充滿橙皮紋既肚腩度
雯雯:「屌你紙巾都懶撚得攞,唔撚死都冇用」

然後steven又撻反落床㩒電話,「肚餓呀」
雯雯:「食屎啦你去」
然後又著翻套超黃睡衣去煮飯,因為冇錢嗌外賣
一路炒餸一路口噏噏,一路揞住隻紅腫西feel緊d餘震
然後班細路開鎖匙入翻屋準備開飯,拎d公屋鐵碟出黎
點解可以rap得咁地道
“我喺我老婆個老公
但喺我老婆喺我後媽個阿媽喎
所以我喺自己嘅外公”
依段啲停頓位好勁
玩到停唔到
https://app.suno.ai/song/6d5294ff-d5f9-4d00-b2c9-0b77d30f7fd1/
GOOD JOB牛扒
本來今日條女生日
比佢話事揀去邊到食飯
今次仲要係我請
條仆街就揀左間好撚貴既西餐廳
我都唔撚識讀間餐廳既名
我見一塊死人扒都成幾百蚊
但見條女生日 好 今日我忍9你

入到去 我就同女朋友坐左係個卡位到
個WAITER(鬼佬)走埋黎問:what can I help you?

雖然我英文真係中一二程度
不過喱句都唔算難到我
我女朋友用英文話
想要拎個MENU睇睇
由於入面全部英文我都唔多識
所以我就話跟女朋友點餐
佢要咩我要咩就算

個鬼佬又走番埋黎問左句野
我剩係聽到:what xxxxxxxxxxxxxxxx like?

我女友就點左2個DINNER SPECIAL
之後個鬼佬又問:what xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx?

我仍然係聽唔明
女友就同佢講:WELL DONE!

我聽到喱到我大約就GET到
我估個鬼佬問佢覺得喱間餐廳既質素/員工服務/態度點
因為我見女友都讚佢

個鬼佬轉另轉頭問我:whatxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx?

我好自豪 充滿自信 大大聲答: GOOD JOB!!

個鬼佬就呆哂 唔明我無啦啦做乜講GOOD JOB咁

女友見到 即刻幫我答:WELL DONE

個鬼佬點點頭 就行左去
我其實到而家都唔明白 到底讚外國人係咪一定要用WELL DONE?

點解講GOOD JOB佢反而又呆哂又聽唔到咁既??? 有冇巴打可以幫幫手教我
V2 係rap 得幾好
V3冇鄉音但係冇左呢種節奏
逆流feel
Link in park
ABC 唱 Beyond
段英文rap正到起雞皮
開開心心數錢 (lyrics video)
https://lih.kg/3657055
https://app.suno.ai/song/22c9dcc4-433b-41d9-a99c-d70152b8ccfe
佢哋肯定有feed LMF/24herbs
[Rap}
Angelababy 又唔靚
Janice Man又唔靚
kama又唔靚
A-Lin又唔靚
諸葛梓岐又唔靚
周秀娜又唔靚
動漫Maggie又唔靚
E-Cup baby又唔靚
Anjaylia又唔靚
香港妹帶大眼仔,一個二個 大眼仔,呸
台妹帶大眼仔,一個二個好似盲左咁 (好正)

[chorus]
台妹冇樣,佢地會讚有波
連波都冇,佢地會讚有靚腳
香港妹有樣,佢地會嫌人冇波
連波都有,佢地就會話人冇靚腳
你睇d高登仔
無圖就跪晒要睇圖
變左黃蛙又瓜瓜嘈
睇o左就扮晒野話條女普通,好差
係度嫌三嫌四

[verse 1]
人地夠索又話人對波無E
人地波大又話個樣唔掂,隻眼細
人地有樣有波又話人把聲難聽,卜野一叫就慘
人地樣樣都有又話人mk...咩化晒妝唔好睇
人地打扮多少少又話人mk...著到成隻雞咁
我自己都聽咗好多次 除咗有啲字唔啱音 成首都勁完整
以後可以作歌比自己聽
有關家姐潮文歌未
根本就係
要出一部可以做家務咁靈活嘅機械人
個研發生產維修成本,
再加埋個AI 本身研發成本
加加埋埋可以請好多個家務助理
最後仲有工返嘅會係清潔工人
尤其係要做精細清潔嗰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞