乜原來宜家AI連廣東歌都寫到...

1001 回覆
1109 Like 22 Dislike
呢首得
原來AI都會返教會
cls呢個po笑到肚痛lm
以前大家想像 AI = 機械人, 專做硬式工作 就係掃地果d

以為創作係最安全最難取代 , 結果第一批AI潮爆起就係創作

黎緊sora影片仲有埋聲音 又一批工種清洗
屌你好撚正
自己寫d詞上去就出到歌
今次仲唔到我拋頭面
周圍同女講 我係rapper
屌女屌到發發聲
作曲填詞用咩陰力
第時揀歌聽要用另一個AI
我現時自己肯做飯
算唔算
喂有冇牛油帶過嚟啊嗰度突然間勁有feel
英文個AI已經好撚勁

廣東話咁難學應該起碼要多幾年
https://app.suno.ai/song/47b8d5e9-b924-4d63-9408-fde4e1860bfd

俾次機會老細

俾次機會老細。俾次機會,老細…我俾人打壞個頭,我死蠢,我知手腳慢,我需要份工,搵…搵錢養家。我女朋友同我無名無分,每…每日兩份工,佢…佢要養我同四個仔女。我…我…男…男人…好難過!俾次機會老細!…俾!俾!…呢個…今日做得唔好,唔要;聽日做得唔好,唔要;做得好,你俾人工我!俾次機會老細!…俾次機會老細!…老細!
歌手,作詞,作曲都可以收皮
Train準啲個聲調應該就得
屌 最尾正到
https://app.suno.ai/song/a9ed1541-53f2-4548-a9d1-1e802db0070b/

你那張舊 CD 鞋偷偷轉凍
句句都夢一般 無法被芒gay
王菲的guchi 多麼guchi 誰陳為摸生過lu忍
你是否都掛念這個忍

變撚埋普通話歌
我現時自己肯做飯 悶極時自己可浪漫
慶幸還睡得好 還活得好過昨日
應付完自己的患難 為未來改正我習慣
忙下去 捱下去 但一不小心
總記起你
地獄教車師傅
依句笑撚到傻
近幾十年嘅科技發展都側重喺軟件/運算硬件
機械硬件發展方面反而好慢,你見到即使係最勁嘅Boston Dynamics嘅機械人都係好生硬
好撚正喎屌
但淨返嗰2,3成就係搞最耐最麻煩嘅野吖嘛
AI之所以整到嗰7成係因為嗰7成最簡單,你抄圖/用素材都整到差唔多嘅效果甚至更好
實際使用上,有AI做底係方便左唔少,但冇乜可能搶到人嘅工作,只係做得快手啲、平啲咁解

如果只要求求其其AI整都交得嘅水準,咁你都唔洗等AI慢慢gen圖,直接上pinterest抄就得
方大同bot
合唱仲好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞