乜原來宜家AI連廣東歌都寫到...

1001 回覆
1109 Like 22 Dislike
好似有 princejoyce把聲
Byejack老師可以返鄉下了
轉自yahoo娛樂圈幾有feel
我懷疑係用princeJoyce把聲gen出黎好聽
終於聽到princeJoyce唱榮光
https://app.suno.ai/song/e5820970-c345-4d0d-816d-8b31b92afe9e

佢家下黃色衫…又變返著綠色衫
又變返著黃色衫 驟眼望下好似綠色衫(咁至handsome)
佢家下黃色衫(咁至handsome)…下半身配牛仔褲
又變返著綠色衫 佢下半身配白色褲(識西分呀你)

立立亂立立亂 我老母…勾佬點算(咁咪好囉)
原來我老母’s老母 齊去勾佬
再無法修補relationship

我見你婆婆好得喎
少女我唔鋤愛阿婆
驅風煲老藕嗒得過(關節酸痛咪玩咁癲)
七張幾處女啅得過

佢攪到入醫院…復發肩膀炎點算
我阿媽佢留緊院 弊啦下半身仲流緊血
我屌佢條姦夫…仲要搞我哋三姑
係要搞遠房親戚 未食到飽佢唔心息

喂有冇牛油帶過黎呀
冇帶到黎呀夾硬黎呀
菊花的部位好隱蔽呀(吉錯總掣標撚哂shit)
一郁篤錯唔好撚制呀
正bor你婆婆濕濕立立
正呀你嫲嫲屎忽gutgut
正喎你姨婆心口凸凸(叮噹叮噹open the door)
叫哂埋黎俾叔叔昅昅

我阿媽突然出院…話已經病情好轉
誓要將劇情扭轉 話要共你風下流幾轉
佢穿上藍色衫…代表佢唔識擔
入戲肉至黎the end冇辦法啦係唔make sense 架啦
Ed Shereen 首Shape of You咁好聽
八兩金咁
都市閒情feel
點解變咗營養快線個大陸仔唱
得四五千如何投資好?二重唱歌曲版
Canton Pop, Cantonese, rock pop
https://app.suno.ai/song/b9166fb1-09b2-4d0c-9c09-1fc4e91054fb/
V2
2024年3月21日

[Verse]
(講真四五千,多唔多話少唔少,)我在這困惑思考,四五千夠唔夠,多少話夠唔夠,(我建議你上大陸搞生意,香港已無咩發展空間喇)看見香港的局限,我問自己該如何選擇。
[Chorus]:
(你先去買兩張廣州直通車飛,就四百蚊)噢,離開吧,做個決定,票子手上握緊,(再去信和買一千蚊咸碟)用盡手頭所有,就為了夢一場。
[Verse]:
(坐到上廣州你手上仲有一百蚊)當我抵達異鄉,手握著最後的金幣(去買包雲煙五蚊,然後係車站旁邊睇下邊個蛇頭鼠眼)不知所措,在人潮中,看著眼前的種種。
[Chorus]:
(打個眼色比佢,佢就知你想唱假人仔)用我最後的勇氣,換取著生活的希望,(九十蚊唱五百蚊番黎)這就是生活的法則,是我們共有的壓力。
[Chorus]:
(同佢講要唱散唔要一百蚊紙。唱完拎包煙出黎問佢食唔食)了解生活的保護費,唱著那首未知的旋律,(佢見你幫襯佢就有計傾)生活是場博弈,用我最真的心意換來的微笑。
泰文
懷疑真係用咗八兩金把聲嚟gen
陳詠謙轉行未
即刻搏咀

https://app.suno.ai/song/ebb5a93f-c636-4338-9575-bdd971cc53ba

https://app.suno.ai/song/73f0e477-64a0-49ae-aa58-4bbe0cb2777d

Lyrics
搏咀
咩叫
條條大路通羅馬
小弟由細到大成日搏咀
唔駁就身痕
所以想借連登呢個平台去發表一啲講完出嚟
會激死屋企人的說話
亦歡迎一眾連登仔加入一齊搏
唔講咁多
即刻搏咀
條條大路通羅馬
我就話
條條大路通陰間
行行出狀元
我就話
狀元就得一個
幾時先輪到你
可以用佢啲詞叫佢作曲
笑到痴線
我唔撚柒鳩屌你個冚家剷
好撚似霍哥
佢幫你改左做3大尖刀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞