佛牌討論 正牌(23)

912 回覆
3 Like 12 Dislike
都要成本
同埋 係香港同人請就一塊幾百
師傅都收唔足幾百
有冇諗過師傅就係發心好 先想起大d
因為佢有咁嘅名氣先有咁嘅能力 去推動件事
亦唔介意聞言聞語
哩個問題就變咗塊牌創造到嘅價值落晒牌商袋,落到廟嘅錢就少好多

哩個係牌圈最大問題
冇好深入研究開..
想問招財龍婆銀 定 龍婆冠會好啲?
我見龍婆銀供金都比較高
預算有限係咪龍婆冠會好啲 或者有冇其他介紹
你冇辦法限制塊牌嘅市場價值
廟方只可以計,呢一次籌幾多錢=出幾多牌,總之每一塊按照相關價錢賣得晒就足夠,邊個買唔重要,啲人點炒都控制唔到

只不過如果炒得越高,可以促使到更多人追隨呢間廟,咁呢間廟響日後可以出更多嘅牌
所以牌商同師傅係咪互惠互利嘅關係?

當然啲牌出名,間廟就出名。所以宜家講起澤度金個個都淨係識阿贊速,明明澤度金係出自泰南嗰頭
你既招財係
做生意
跑數
升職加人工
中六合彩
定賭先
正職跑數
副職都係freelance做到先有佣拆
平實少少座山同白欖新期數都唔錯
座山2
龍婆遮座山2
坤平都得
龍婆銀財佛好易中假
龍婆冠都係好師傅 不過出得多牌 炒唔起比較少牌商推
龍婆冠既自身
龍婆滿 2543開光既龍婆銀
其實如果查到有
但張卡同真網出圖內容有啲唔同
e.g. 網上牌商個名連埋 但再卡2個字中間有Space
咁係咪張卡假
師兄誤會我意思了 我意思係只係想起澤度金 自然會同阿贊速聯想埋一齊 至於邊句睇到「澤度金下凡攞住個兜問你乞咁」我就睇唔到 亦完全無呢個意思

就係因為一個正信的佛弟子 更應該要知道佛牌原意並唔係一種求咩求咩的工具 但佛牌對佛教傳播係起到重要作用 可惜如果再進一步追求咩 已經同佛陀教法完全相反 不過咁講 可能呢d係牌商的吹噓 如果唔咁做搵阿毛買

其實又有幾多人真係配戴佛牌會之後下定決心持守五戒 皈依三寶呀 好多人請牌只求塊牌比好處佢 當覺得呢塊無力或幫得唔夠多 就以為換過另一塊或做其他的野 但如果景況變得更好 會唔會向修行之路行前一步 定係再更追求更加所謂高級的牌 相信後者居多

慾望係無窮無盡 如果keep住落去 世間無一塊牌幫到你最後借助一位師兄給我的圖 分享給大家
1.官網上面的卡沒有名

2.網上面張 圖 & 字排位 同實體卡唔會一樣
如果係會一樣的話 拎網上張圖印100張出嚟都得🤣
唉吔 唔好嘈啦大家🙏
呢期炒緊
粒野唔係好耐啦咩?宜家先黎抄?
想問多唔多假野?
紅銅士兵版 泰國之前9000銖
九寶銅就20000-25000銖
唔多假嘢
因為婆旁既牌 入咗泰國唔知邊本聖物大圖鑑同埋咁啱有少少事蹟
香港個價就冇台灣升得咁過分
香港搵到都可以考慮吓入手
咁就要做盲盒?正正經經出塊牌唔得?就算出盲盒係咪要搞到咁多款式?

結果好多牌商同賣家,就係強調呢塊多粒石,再買多個盒話唔定抽到鑲金
市面上刻符平既冇晒了
樣有唔同款?我見蓮花另一面係簽名咁,唔知係咪你所講嘅符
出廟價就係幾百P,當然有成本

發心好係在於起廟,呢個冇辦法質疑,不過用盲盒方式結果變成賭博,就係因為牌商同請牌好多人都係諗住幾百博稀有款,貴金屬款,特別顏色,多粒石,

而呢個緣起,就係由當地牌商同廟方合作,然後再向相熟代理發貨,操作嗰個,個名本身都臭臭地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞