[iOS/AN/PC]グラブル Granblue Fantasy [234] 與RELINK齊齊打法哥

868 回覆
1 Like 1 Dislike
我暫時開vpn黎解決
試過轉google 個dns都係柒柒地咁
呢兩條片上次講個時本身都有睇過,但結果佢兩個後來都轉晒用D天

呢兩隻我認知上難用嘅位係hit數系同連擊系佢地比較難對應,減低左個容錯率同move嘅彈性
肥宅啲技CD偏長+冇黃技,全體追擊又要無傷先可以keep,睇情況可能中間要開埋黑麒麟
呢到都想問下其實佢2技個限傷1萬係路0其實作用大唔大,特別係the end bar低個時

アレ爺就除左技傷同ディスペル之外冇話特別對應到啲咩,但ディスペル果個硬食以土嘅硬度我諗都唔驚架啦 不過佢係比起肥宅係好在可以食黃蘋果

然後兩條片都有樣共通係條the end bar都減得快,尤其係開頭到80個段,定你會話土嘅環境就係咁

至於話唔難,咁個問題又去返當初post war起點嘅點解街場啲土同暗差唔多易炒,當時仲有巴打吹到土唔易得過暗幾多(有浴衣寶石G之前),咁又話唔難呢到就好大出入
用8.8.8.8?
佢地有d天就轉咗用d天:d天勁啲快啲唔代表無d天會易炒

連擊:就算唔撐妖童連擊都前三隻必ta加主角二動
Hits:(tax4+da)x(1+矮 妖2個追)+主角追技傷,要解60/66hits都係禁下矮仔2下偷打或者1下再加多招

土天劍聖係有你講嘅缺點但係另外三隻本身都搞掂大部分嘢,唔知有乜係無d天就難好多解,大佬們個定義就咁a易跑過要禁技,又大力易跑mvp,我個定義跑落大把資源解題,慢慢禁唔使點諗都已經易。土天1萬限傷就無咩用嘅,end條低都唔係大傷害打死土,但跑得快過劍聖,劍聖就解2驅易好多

至於點解兩條片80前扣得多,好簡單,係佢地係大佬要跑傷害埋尾打到前3。玩純屬拎稱,賣人要扣條又唔解ta 奧傷 滿豆2驅,佢都繼續禁咪扣得快囉。你未擺脫頭5場土走去打街場,大可以卡喺4ta/1500技傷(解到嘅95試練)等入80先開始無腦遊戲,無人叫你又要拎稱又要喺易扣得多嗰段跑傷博m箱。自己跑到無條,其他人又慢嗰時玩到the end咁係自己on9,街場啲人無腦死都要跑咪易死,唔同玩暗嗰時預咗唔跑得多又識得carry

Tldr: 土無d天都可以好多資源血量健康跑到尾,易炒死因係人on9
路見到火md就知出事
咁人on9呢點我就同意嘅,畢竟我一開始都講緊唔明點解土都可以炒車 只不過中途有巴打跳出黎講土慘到只係生存好過暗少少咁大把

但炒車率多到去到同暗比就咁話全部都係on9我就唔太同意,肯定係有野差先會咁誇張,你都識話土冇生存壓力,都冇理由話玩土特別多on9
至於差咩呢方面,我對個3個角色(D天/肥宅/アレ爺)嘅理解同埋果個時段最有可能缺嘅係得D天,當然你可以話根本炒車啲on9仔除左全丁之外乜鳩都冇都得嘅,但呢個位我諗大家而家都證明唔到

妖童連擊個到要keep住維持到+要抽選,特別係開頭個時抽中嘅機率仲會細啲,D天可以解決呢部分嘅問題,亦都唔洗擔心中途有意外斷左buff/抽唔中

唔A易跑過禁技唔一定關想爭MVP事,始終啲技要CD,而有時要CD又要跑快啲,呢個問題我諗應該所有騎空士都有遇過,ぴのん條片除左佢想攞M之外我睇都有跑CD嘅成分係入面,畢竟肥宅解試練最有用嘅3技要成12T,幾有用嘅2技又係要12T

所以唔禁技易啲解已經層加左個容錯率,呢個我覺得先係打路0個大佬極力推薦D天嘅原因,アレ爺解2驅個到我覺得還好,巴布無條件解一次,其他試練都解到嘅情況之下面接1,2次以土嘅防我覺得問題應該不大

至於卡4TA/1500傷到80呢個的確係我盲點
因為一開始話有不明條件直接the end,有傳係好似天元咁冇見/解血量特動,所以我一路都以血量特動最好解晒/最少睇晒為前提,同埋我玩法唔係好想一開始就諗住企定定等人幫打到80(當然呢個算係我自己問題),亦都真係到而家都冇諗過去搵返係咪真係睇唔會食the end
路人場火MD啱啱流行個期炒車率我諗應該有成7,8成
不過果時我係搏佢係爆速carry嘅賭仔

而家唔知火MD會唔會穩定啲,我就仲係唔敢玩
早排見有埋水MD,今日又見到有埋水士兵編成CLS
仲要兩款都分300↑,而且唔洗奶咀
不過はるさん個痴線佬真係玩愈難嘅編成愈興奮
佢啲片成日要覆睇N次慢慢自己mark低啲move嘅重點
琴日DC群先有個火MD比街場係咁踢到唔撚打
而家好多人踢火MD?

所以有時都明點解有啲大佬明知個move難度高就索性唔拍片出黎,因為實有啲on9仔理解度唔夠又未齊野就亂咁arrange炒車,搞到佢地有時玩野用果個job都會比人踢
火md炒到仆街
踢都正常
懷疑識玩嗰班已經返去左獵金
識玩個班可能就係見到比啲on9仔玩爛左
街場一早轉玩其他/淨係打身內局
見YT 班兩槍教人玩火MD 我頭都大埋
冇鳳凰都玩大和呀
靈活勁多 9成時間打到20 都仲有2支水以上
火MD上面提過果個はるさん唔記得係咪都2槍玩到300↑
我記得佢本身main水所以火係有野唔齊
不過條友自知自己啲move比較難同埋佢應該唔識/懶得教人/唔想教壞人所以冇出片

冇フェニー就真係好心咪玩MD
團友大和話火傷疊好慢
熜左奧跑到冇火傷我就試唔少

其他廢事講了
咪都係容錯率問題,4回目,開幕都係要抽選
好似啲大佬咁跑アレ爺個套都要60,肥宅要80先到
啲街場土咪就係成日60前炒晒
95嗰下,一係用來賣人,一係矮仔已經上咗來,即係唔使理抽唔抽到連擊,djsalt條片到71%要解ta已經第4下啦,如果未開到第4下,係個人跑得慢。又當真係跑得慢咁唔好彩roll唔中,去到嗰段解少下滿豆直接a又係無損咁濟。再再退多幾步,又係同一道理,80個三連特動解完(其實又係可以唔解完卡到60),你覺得自己會係咁解唔到滿豆咪唔好郁咁多,其他屬抽到唔啱心水嘅刀都係咁啦。但我打咁多次,抽紅刀土一定係任跑,都係嗰句,你打過再講
咁我之後用D天跑下睇下妖童個奧義速度實際夠唔夠快/會唔會為左解嘢卡到放唔切先睇下試唔試埋肥宅
土打極法最大問題,當你未有D天前,你點打都係得丁咁多傷害,解一個特動都按幾個鍵,辛苦跑完,都係得第4/5位,之後被人問候係唔係偷懶,俾我都PTSD唔想打。

放土老頭/ 肥宅/聖誕奶嘴都係打得咁辛苦,我寧願光劍豪舒服搶頭3好過。
如果無d天,除非淨係得土穩打到羽毛,唔係都轉屬打啦
咁熟手嘅土少,街場生手同拎稱多咪更加顯得土易炒呢個bias,放大咗成班頭5場嘅頭20/40%
暗方開始冇人打
唔撚駛刷了
咁快
早幾日刷完就冇再開
暗方3.0盤到底用群神弓定技練
https://www.youtube.com/watch?v=GC2f_3PJg3s
有冇光大佬比我奶素材
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞