前置式洗衣乾衣機邊個牌子好? 2

528 回覆
0 Like 3 Dislike
當佢係日式機咁用成件事就合理晒,而且佢上面仲有位俾你擺洗衣液之類嘅雜物
可惜曾聲稱同日本總公司關係好好嘅香港代理永遠都唔會入呢啲日版好機嚟
電壓唔啱、size唔係香港常用,點會入
個size 對香港一般家庭應該幾難

但好想試用
電壓呢啲嘢,代理肯入自然有得搞,東芝大陸一樣有日版機,不過又係香港唔入,兩萬銀⼀部太貴賣驚無人買啫
我覺得價錢問題大啲,大陸東芝部日版機都兩萬人仔,信興肯入呢部佢會開咩價?
咪就係市場問題
要特登改電壓,難易要睇佢部機本身點設計
大陸空間大咁多,香港本身前置大部分都係850高600闊規格
成本本身就高,佢覺得香港好難有人買咪唔入囉
咩型號,想開下眼界
日立你唔瓜我瓜瀑布風熨斗冷凝洗衣乾衣二萬幾 made in Japan .
笨7 heat pump 三萬以上.
所以Miele 好貴,其實平.
係無乜大意義, 水冷凝.

https://www.lg.com/us/washers-dryers/lg-wm6998hba

But no built in heater.
日韓機好似去到兩萬呢個價位都係膠外桶
V-Zug去到4萬幾都係膠
V zug 記得有個liquid balance
西門
想問大家有冇用洗衣乾衣機?
如果平時都係t shirt 長褲冇乜厚衫洗嘅有冇用?
有冇邊部推介?平平地唔洗最靚果d
有無3星用家
Pan記最新嗰部二合一
係咪依部? NA-S106FR1
Yes
想問吓因為budget問題上唔到貴M (小弟啱啱先畢業出嚟做嘢)
如果想幫屋企換個2-3人用嘅洗衣乾衣二合一仲有咩選擇
黎緊裝修想換部2合1又見D台灣YTER講到熱泵幾好幾好咁, 但上網睇完先知原黎香港冇
想問最好係咪直接上下2部M
LG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞