前置式洗衣乾衣機邊個牌子好? 2

352 回覆
0 Like 2 Dislike
一係更貴,一係更差.
我要買二合一
通常除firmware 唔update
1) spring noise
2 uneven drum
到時買W1都會平啲嘅
佢用番merloni 算
其實咁細部如果乾得好都算唔錯。我覺得一般乾衣機都唔會靜得去邊,我部冷凝式都好嘈。如果正常大部既heat pump會唔會靜啲?

btw佢肯減番比你都幾好
Miele標佢嗰啲full load 66dB-A,大聲過洗衣機洗滌嗰陣但細聲過脫水

應該係因為佢個殻太細,變咗compressor 無得落damping,所以就會震同嘈 大機就可以落返啲減震/隔音物料,咁就細聲啲同無咁震

但真係乾得幾好,塞咁多嘢落去乾都係兩個鐘左右 。 0.4kwh,即係乾一機唔使一度電 同埋啲毛絮真係喺曬隔塵裝度,要清都方便過二合一好多

整體嚟講唔後悔
舊機突然死咗,好急咁買左西門子2合1, 比起舊機真係靜好多,不過唔太鍾意touch screen, 諗緊洗唔洗加長warranty
正西正常靜
好靜,不過我上一部係老爺機,十年以上,所以冇得比較
想問下大家其實平時洗大件嘢點樣預洗衣量?部機標9公斤,平時就好少會去到咁重,但洗被同床單就有啲頭痕。因為啲冷氣被乾既時候就好輕,但濕水應該就好重。另外都有人講裝到個滾筒預留一個手掌高度就叫滿左。咁我有一條雙人冷氣被放到入筒又有空位,咁係咪就可以洗?
我岩岩新裝,個師傅話只可以裝衫裝到2/3,仲要唔好壓實咁計
巴打買咗邊部?
洗,乾幾kg?
買左應該係最細 8/5kg 因為屋企要飛頂得呢個size fit
分返開擺到2部有無推介
分開入門德國洗M 加中階乾M
Sorry 無講清楚
全爆裝修電器經費有限 上唔到M
求性價比高嘅牌子
差一萬都無?
西洗加有low temp 既乾(排氣式,冷凝式,熱泵式)
M其實好係邊,未用過但係有啲興趣想試吓
見有部意大利造洗加乾
https://www.indesit.hk/product/washer-dryer/XWDE751480XWUK?lang=zh

見人話惠而浦代工,點睇?

我想搵有得純蒸氣清潔,惠而浦兩部都強國造
乾淨

衣物損耗少
少積菌.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞