前置式洗衣乾衣機邊個牌子好? 2

352 回覆
0 Like 2 Dislike
嘩,原來有啲咁既嘢架,第一次見好似幾正
無知一問
而家係咪所有大眼雞洗衣機都係高水位?
唔係.
LG FV7S90V2定 WHIRLPOOL 惠而浦 WWEB8502GW
或者有冇其他推薦
洗衣乾衣,LG 好定西門子好? 個sales 話lg 係直驅可能冇西門子咁靜
你真西定假西.
WD14S465HK
Lg F-C12085V2B vs 西門子 wd14s65hk
假西. 美的西.
係皮帶靜啲.
之前我都係咁揀
揀左LG算
因為西門子唔係德製都同LG 差唔多
最後都揀樣
sales 話LG 直驅條軸心可能會斜左
叫我洗衫唔好太重
同埋唔好將太重既衫入洗衣袋 咁樣攪動會平均啲
sales 話LG 直驅條軸心可能會斜左 answer:not axis drum , spider etc. outcome uneven like Miele

叫我洗衫唔好太重 answer: not an issue

同埋唔好將太重既衫入洗衣袋 咁樣攪動會平均啲 answer: for all washer, balancing

Guess he is bs promoter.
咁我都揀lg
但想問下佢乾衣乾唔乾得哂?
又唔係wo
其實佢算係幾中肯
因為問10個sales10個都推siemens 因為消委會推介
有聽過下好似啲佣高啲
但係佢就話siemens 同lg最大分別都係用belt同直驅連摩打咁
之後佢有介紹金章同electrolux
睇過electrolux好似幾好3年保
但因為太少人用冇咩comment 唔知售後係點
最後佢都冇叫我買邊部 不過佢話金章有啲機唔係whirpool咁寫意大利製 其實係意大利oem咁
我未用呀
不過愈少衫就愈易乾得哂
Ez 第一個要解決問題係斷三义 spider. 喺意大利製實寫明.
咁其實用落有冇咩要注意?
想個壽命長啲
啲機宜家廟細燈籠大 ez 避震都硬左嘈左. 硬避震係w,c.
用洗衣液. 用完打開門.
Morus嗰部咪又係淘寶嘢
有呀專登買左枝係大眼雞用 一枝係室內晾衣用
我見啲人話最好潮濕天氣用抽濕機抽下部洗衣機
用好少份量就得. 我用Ariel 計10 升水. 用個蓋倒到thin layer 係蓋底已經夠.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞