前置式洗衣乾衣機邊個牌子好? 2

352 回覆
0 Like 2 Dislike
想問下,西班牙製西門子同Bosch信唔信得過budget唔係好夠衝德製,但係又唔想買LG
Thanks
仲可以揀乜?
有冇ching近排有買miele?
官網定係豐澤買平啲?
我見官網個優惠價好似平過豐澤 仲送洗衣液
落舖頭問sales會再有折
price.com.hk應該仲平
計埋信用卡優惠果啲差唔多
本身想買 西門子 iQ300 前置式洗衣機 8 kg 1400 轉/分鐘 WM14N282HK
官網買4千3左右波蘭製
【陳列品 - 1年保養】Series 6 前置式洗衣機 8 kg 1400 轉/分鐘 WAT28799HKB 土耳其製造 4900

【陳列品 - 1年保養】Series 8 前置式洗衣機 9 kg 1400 轉/分鐘 WGA244BGHKB 德國製造 5900

定係買5900呢部好?洗衣機 陳列品應該麵博得過?想要佢個ActiveOxygen
平千幾蚊咋喎
半價就話搏得過
佢哋要電開關門,即係長著,電路板得半條命,佢都冇平一半,咁不如去荃灣豐澤好過
等Sogo 5/11月,或者永安端午重陽
有冇巴打係用洗衣 乾衣分開?
想比較下bosch 同miele
M 就active t1 + active w1 (應該base model)
B 就WTX87MH0SG + WGA246UGHK

兩個牌子都未用過依類產品
見依兩個組合價錢差唔多
想比較下
係咪始終冇得同一部齋乾衣機比?
例如係同牌子最平果部T1 乾衣機
有冇直接MODEL可以推介?
最近睇緊W1 加T1
同BOSCH比較巴打覺得邊個比較好
利申知你M牌打手但都想聽你分享下
打手就唔好信啦.
其實Tkt巴打真係唔係Miele打手 你追返post佢都成日屌Miele而家啲機quality係有問題

至於直接model好睇你budget 唔要Twindos可以睇下WWD320+TEF765

Bosch洗衣機用膠外筒,Miele同Asko係你喺香港買到唯二選擇 。另外得Miele外殻係搪瓷唔怕生鏽,但同時Bosch Siemens喺balancing方面會好過Miele 。
M balance 結果不是不好. 但Spin 成功率 低過bs. Bs 係單向直上. M 佢 bal 如果上唔到第一下100 rpm 就飛咗水先就會unbalanced. 好係佢飛左水之後會再rebalance 再到approx 800rpm 再rebalanced 上過千rpm.
我都係講笑
我有追曬成個po
budget其實因為bosch依兩部大約係16-17k
M牌我睇過就算最平果兩部好似都要18-19k 仲未計中間個疊架
巴打你推依兩部就直接over 20k 其實都有d out budget
以前買開嘅洗衣機係講翌緊6-7k..
Miele最平嗰部Active用膠外筒+水泥配重 買佢不如買返Bosch算
我想問點樣睇佢個外筒係膠定鋼?
佢好隱晦嘅,無寫明自己用膠+水泥 。

但貴啲嘅機會寫明用不鏽鋼內外筒+鏽鐵配重,咁你就知無寫即係轉咗喇 另外Active係波蘭造,唔係德國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞