前置式洗衣乾衣機邊個牌子好? 2

352 回覆
0 Like 2 Dislike
原來早一星期我已經問過

即係bosch呢啲機都易壞?
買全新ok,二手不了
因為當時睇西門子官網時 見佢個價係同price.com果面差唔得太多 未詳情睇bosch既價錢 心諗都係官網價同街差唔遠
我以前都係用 Miele, 超級好用
全新德國製Bosch and Siemens係唔錯嘅,唯一要不鏽鋼內外筒就得Miele and ASKO
Miele售後係無得輸
一定要買佢個extend warranty
售後ok但出廠QC就爭啲囉 其實部嘢外觀上係仲有幾個小問題,係唔影響使用先無理佢

不過而家買機有4年半保養係幾吸引嘅,亦都係點解我買佢唔買ASKO嘅原因 如果無活動,得兩年保嘅話我當初應該買咗ASKO W6098X.S
asko售後上網搵唔到有咩評價
以原廠保養計,Miele兩年,ASKO三年

但而家免費Extend 125 weeks就揀Miele好過ASKO,而家係諗緊續保買8年係咪即係保12年半 定cap咗10年
應該係12年半
U are Miele super vip
Miele 個hotline 其中一女態度幾好. 西個啲好似得罪左佢咁. 做佢老公死得每晚‘今天不回家’
Miele真係要認真檢討下啲qc,好多人都話佢依家揀左quantity over quality。Btw,唔知點解我感覺部機max spin speed冇上一部咁勁,明明都係1600rpm。
我諗我下部應該asko 除非Miele真係肯執返亞啲quality喇
點會,唔當我瘟神都偷笑

啲有錢人全屋買曬Miele,使十幾/幾十萬啊啲就真係SVIP喇
Miele真係要認真檢討下啲qc,好多人都話佢依家揀左quantity over quality。Btw,唔知點解我感覺部機max spin speed冇上一部咁勁,明明都係1600rpm。
我諗我下部應該asko 除非Miele真係肯執返正啲quality喇
Extended warranty 唯一出路

其實睇到係會銀眼,不過唔影響功能就由佢咁
呢啲assemble問題我已經見怪不怪,唔影響使用真係唔好理佢。
點解你架機咁多鑊氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞