前置式洗衣乾衣機邊個牌子好? 2

347 回覆
0 Like 2 Dislike
洗乾二合一
香港係咪得miele係真高質?
西/bosch果啲都係代工?
都話你要不鏽鋼外筒嘅二合一係得Miele
運黎香港幾錢?
等你開箱分享
另外部機用左幾日,發現有兩個小問題。第一就係部機spin既時候有tick tick聲,呢個問題我好耐之前係reddit已經知道,但估唔到到今日都仲存在。第二就係部機個時間倒數唔準。上一部機個timer就算unbalance spin唔到,都會繼續減時間。依家部機就unbalance reattempt spin果陣,個timer好似會freeze左咁停左。唔知係software update改左定係點

https://streamable.com/dbo33q
Point 1 find Miele

Point 2 freeze is normal
唔搵Miele了,自己噴啲WD40算。不過買部洗衣機可以有咁多嘢煩,對一個第一次買Miele既人黎講,我唔會再幫襯佢
其他廠出快啲出番不銹剛
最慘膠都不是其大問題,是啲凹位洗唔到.
搵搵下見過Smeg intergrated (oversea) 好似有stainless steel outer tub.
可能落grease好過WD40 好似話係啲springs同機殻連接位嘅聲
下次試下ASKO囉 但買淘寶水貨瑞士機我就真係唔敢

大拿拿幾皮嘢有事就好on9
係,依家出街搵grease,真係好煩
的確有風險,最衰佢冇行貨,下次真係唯有Asko
Grease better
岩岩落左grease,搞左我兩個鐘。依家暫時冇乜聲,但要等下次洗衫先知。另外想請問大神知唔知top lip個screw fitting係咪同舊model一樣?因為裝返果陣唔小心整爛左,想係ebay配番

https://www.ebay.co.uk/itm/166648012016

thanks
This is for classic, duno yours
WEI865,會唔會都係一樣?
U can take a look yours and do matching
頭先唔記得影相,依家唔想再拖佢出黎問下ebay seller睇下佢知唔知. thanks anyway
估計唔一樣 成個設計都唔同咗,W1啲零件一般應該搵唔到 W classic就易搵
想換860,但睇完呢個post後好驚中伏
你唔怕用時間同Miele猜波咪得 反正佢最好嗰樣係點都會同你整好佢

同埋都有巴打開心使用中 無事嘅
Btw,唔怕等嘅可能睇多排都得 。

都有風話有機會今年-下年會出W2 W1呢代都十幾年,應該差唔多會換代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞