遊客抱怨東京酒店唔容許帶朋友上房

390 回覆
18 Like 322 Dislike
見你地咁努力去解釋,又企係度唔走,咪免為其難囉始終佢地係服務業
有啲酒店有分貴房樓層同平房樓層

貴房樓層有lounge比貴房住客用
係,日本好似有所謂「酒店法」
酒店唔准 客人問點解
笑咗 係咪唔知邊個話緊事
其實你訂嗰時入晒住客名,佢只係預入咗名嘅人入去間房,你訂嗰時亦知道係咁,你如果約朋友咪加埋佢個名上去,俾多個人錢,間房大啲,你鐘意入面做咩都唔理你

利申,我都喺日本屈過蛇,佢哋無趕我走,但會用啲奇怪目光望你
東橫呢啲級數旅館當然唔出奇啦。
呢句真 間房直頭有埋咸濕透明浴缸 攞咗房卡就自出自入 唔好話call g 自己做g帶幾個客輪流上房都得
保安睇cam
爆房雞蟲樣同遊客樣

一睇就分到

爆房就唔理

遊客就唔比屈蛇
上次住札幌三井
見到有人call外賣女女上房
由條女係7人車落車到個男人帶佢上房全程望到
屈蛇就屈蛇啦
窮就去book 網吧
出去旅行玩到咁cheap
點解唔得?塞到入房就得㗎啦
10件就誇張咗少少
一個人帶兩件有乜出奇?
10件變2件,然後話自己好合理
你係得既
我親身體驗過,仲要係態度極差咁話我個日本朋友
緊係啦,東橫 inn 呢 d 係屈蛇重災區,十幾年前己經有好多香港人覺得屈蛇係 no big deal,當年我都試過住新宿東橫 inn 同層有酒店 staff 上門拍門趕人走,聽到都係講廣東話既。
實在有太多人,尤其後生嗰班,覺得twins room 係可以住四個人或以上。
應該係東京區問題
錯,向日本酒店屈蛇香港人絕對係始祖,香港人屈緊蛇時大陸人都仲要跟團唔可以四圍走,可以自由行己經係好後期既事。
住埋啲垃圾東橫Inn梗係啦
吓,果邊唔係興,揀完小姐,就俾no#叫啲小姐自己上房咩
屈蛇點知分開上,兩張卡要上實上到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞