遊客抱怨東京酒店唔容許帶朋友上房

390 回覆
18 Like 322 Dislike
就係有好多呢一種人覺得屈蛇慳到既錢夠佢地買衫或食幾餐。
咁又係 book 間房 1000千幾百 嘅咁加錢可能又話唔低

我通常成家去 加3000又無咩野
我閉目養神姐,又唔係訓覺
傾計傾到攰,大家中場休息係好合理
香港人去日本屈蛇應該係自免簽後最為嚴重,因為無需任何資產證明間接多左好多西人出沒。
點解咁複雜?

由頭到尾就冇呢啲嘢,book幾多人就幾多人用房冇其他

硬係要加自己嘅設定
你帶哂人上去一個鐘唔落黎, 前台搵人上黎開你門得唔得先
丁蟹式邏輯比人直斥其非都仲可以面懵懵唔得架,唔比架,最緊要自我感覺良好
你明唔明點解同一間房唔同人數唔同價錢
你唔係買左間房係買一個人住酒店既服務
訓撚醒未
日本法例唔俾?
啲西客自我中心到覺得自己有需要 人地就奉旨為佢做 仲要幫人諗埋點點點限制咪得囉 人地根本冇湊佢嘅必要
個客係西你依家唔俾佢上都係西都係投訴架啦,依家咪有呢篇文投訴囉講經咩
做到而唔想做咪即係冇彈性囉
仲未有人講帶雞上房
咁點解要有呢樣彈性? 有幾多旅客住酒店真係有需要招待個朋友嚟「坐一陣」? 點解酒店需要冒保安風險去比啲冇幫襯嘅閒人上樓?
咁點解又唔可以有彈性咁做
咁耐以黎出過咩事,冒左咩險?咪又係得屈蛇有咩大事發生?明明有方法彈性處理又防屈蛇,佢唔做咋喎
因人而異嘅啫
爬文啦
過時唔走信用卡自動轉帳
…東京,朋友熱…
比人帶上房一定烏煙瘴氣
你都on9當面咁梗係唔比
(話知你俾幾錢啦,25000住東橫inn好威咩?
梗係等你個fd check in完你再上去
或者等佢俾張房卡你自己上去擺行李

當面俾酒店知你多個人上去
人地點知你係咪想屈蛇
你講話擺行李佢要信你?
有啲大型嘅酒店
有機會係得指定某幾層全層都係單人房
只要睇cam 見到邊間房入多過一個人就可以拍門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞