遊客抱怨東京酒店唔容許帶朋友上房

390 回覆
18 Like 322 Dislike
比人玩爛晒 仲問?
又係支那狗
唔係叫你一齊上房喎,前後腳你咁都知? 定記住所有登記過客人?
我唔係同你講合唔合禮儀,係同你講冇可能check 到

你check in 完成班人一齊上就係人都知,2張卡分開前後腳10分鐘/廿分鐘上點check
有D酒店真係會登記
佢點知你登記左未?
乜撚嘢訪客呀?

你登記邊個人咪個啲人係房囉

訪咩客,自己屋企?
訪客?

訪到幾點?

傾通宵都係訪?

根本一開始就係簡單問題,幾多人登記就幾多人,冇其他訪唔訪客
有人守LIFT口,出入都會問
拎住房卡兩人係一男一女既,會MARK低之類去記住

再有人話去同一間房(出入會叫你SHOW房卡) 既就要登記,你走個陣唔話登記走就係玩鳩BOOK房個D人

我只可以講有酒店會咁做囉,香港既酒店就普遍小
我想話,你話酒店房好安全係笑話一則
master card/key 咪入到去囉,你真係唔識
根本全世界都唔會
係日畜 而家開始咁做
崇日撚 : 日本人真係做得好岩
日台大陸 都會
你up 麥柒,姐係比唔比外人過夜
雙重否定句,否到都唔知自己講緊咩
我講既野咪就係酒店既隱憂囉,點知你留幾耐,同你計住時?如果要咁哂人力資源,一開始唔比外人上就最好既做法
有人守LIFT口,出入都會問

去咁多次日本未撚見過你book 乜9酒店。
其實唔轉房加好少錢者

我上次臨時加一個人

Email 去酒店問 佢覆返都係加返3000yen

唔洗鬼鬼祟祟咁仲好啦
收完然後個西客又投訴酒店做嘢好唔彈性、唔識以客為本 唔明點解要直接跳到去execution度 人地就係唔想浪費呢啲資源管東管西先直接設限 唔做係唔想做而唔係能力上做唔到
咪set 12:00 am 囉
大學宿舍都係咁
您而d咪就係蝗國人格囉

我理撚得您上房做乜鳩

而家講既係規矩丫「規矩」「規矩「規矩」

識唔撚識字?

一早講撚到明唔比,您有幾多理由都係唔比架啦
凌晨兩點去個friend間酒店房度 傾4個鐘計傾到朝早6點 中途冇瞓過 所以酒店唔應該count佢人頭
就係有好多人都覺得屈一兩個係應份。
本身得100個客,食早餐時有150個,咁你話呢?
同埋人多人少邊個嘈D?

仲未講人地開宗明義話比你知唔可以帶人上去,你可以租家比你帶人上房玩的酒店的喎
你呢個問題同我去七仔高買佢知唔知一樣之嘛
間七仔咁大得個兩條友,我偷左佢都唔知啦

大把人做唔代表學埋D大種乞衣咁去做
酒店係提供服務
唔係租間房比你任用
間房只係serve 登記住客
明未?
遲早set 幾條規矩同定義幾耐係住 然後直接扣book 果個人信用卡
幫日狗含到雪雪聲
其實真係唔明咁大個人屈蛇做乜9
多兩條友係間房真係舒服咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞