遊客抱怨東京酒店唔容許帶朋友上房

390 回覆
18 Like 322 Dislike
屈得就屈?

食唔晒點食?
其實有無可能係日本消防條例問題
每間房有最大容納人數 尤其酒店
而有咩事 酒店要孭晒上身
所以客人資料一定要match房間人士咁?

利申: 唔熟 純粹問下有無人知
當年我公司有 d Assistant 五個人去東京只係book 間 twins room,問佢地間房咁細點訓,佢地話比起好多同價位東橫 inn 己經叫算大,訓覺就四個打橫訓,一個訓張細梳化仔,平時經 lobby 行出門口時就分到好散咁行,佢地仲可以覺得好沾沾自喜咁。
咁咪訪客登記囉
到12:00 am 逐客就可以,咁簡單都諗唔到?
睇旅館設計
有啲旅館本身有高級房專用設施,Lounge/大浴場等,所以有分隔
我都有試過一班人去book唔同價位嘅房,但會一齊去最大嗰間房度聚同食飯,所以無得一概而論
過12:00 am 逐客囉
有咩好嘈,酒店policy,唔啱咪book第二間
做得咁大生意連個office都冇?
可能佢講緊幾萬yen果啲大生意🤭🤭🤭大久保果邊好多生意可以傾
有 d可能係本館同別館係共通,住貴嗰邊可以享用去埋平嗰邊既設施,住平嗰邊相反就入唔到去貴嗰邊。
疫情嗰陣咪試過有 d 去半島玩 staycation 但就成棚人一齊上房開 p 比酒店趕。
俾啲中國人玩爛晒喇
再唔係你學日文同人解釋囉
入鄉隨俗小學係咪冇學過?
一般冇人會理,舊年新宿住APA係附近大久保帶條日本妹上去爆房
上次我住東橫inn無事喎

而家玩自助check in根本職員就唔知你book咩房

(利申上次係幫個fd將d行李擺係房就走)
食唔哂,咪唔好入去人地鋪頭食囉
點屈?

你book房已經定埋人數,有幾複雜?
大唔大都好
係咪唔可以私底下傾?
做乜要攪到無錯都變有錯?
屈蛇過夜就話衰,係錯姐,朋友見面傾計聚舊呢D又唔係過夜的事,攪到好似大賊一樣
都話左

你要捉人過夜無問題
咁唔係過夜果D點計?
可唔可以睇清楚人地講乜

酒店房幾時變左免費野?你介紹嚟住下?
咁你老闆鍾意公開討論係佢的事

係咪所有人都要跟你老闆果套?
你老闆屌唔屌下屬?其他人洗唔洗跟?
嘈、早餐似打交呢D,係咪只有非住客先有?

本身係住客的就唔會嘈?
酒店住客食早餐就唔會似打交?

呢D根本係果個人問題,而唔係關佢係唔係住客事,一家四口book左間四人房,一樣可以嘈,一樣可以係食早餐餓鬼上身咁
你住果間酒店會每小時清潔?無免打擾牌俾你掛?無鎖可以鎖?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞