【十月新番】【動畫】《葬送的芙莉蓮》討論區(10) 一級魔法使考試篇 **劇透請四重加密**

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
當初伏拉梅話賽莉耶因為想像唔到自己身處喺和平時代嘅畫面,所以殺唔死魔王。呢段對話到而家都冇明確解讀,兩種意思都有可能:

1. 賽莉耶唔甘心生活喺和平時代,選擇唔殺死魔王
2. 想開啓和平時代嘅心態係殺死魔王嘅條件,所以塞莉耶真係做唔到

我個人覺得前者可能性高好多,第2有可能只係過份解讀
肥倫既魔力總量應該唔夠開咁多地圖炮
道理所有人都明 但現實就係個老嘢收埋成堆戰鬥用魔法唔肯教肥倫仲要唔比佢自學
理性睇肥倫好應該轉跟曾師祖
不過肥倫份人點會咁理性
肥倫學魔法又唔係為咗名留青史
好好生活報答海塔嘅目的已經完成咗
利希塔係五金電器鋪老細
因為老芙係實戰型
菲倫特性就係隱密、出招快、射程遠
即係咩?sniper
與其學埋垃垃雜雜d 戰技
不如精通本身才能 + 一擊必擊更有助提高生存率

更何況
條女根本滿腦子都係食甜品 + 色色
唔能想再學魔法啦 dklm
對魔法冇哂熱誠
諗起大雄聲嗰條女
話說打贏王座個招好似都係
無法識別既攻擊魔法
可能被修仔搞大咗肚
提款ken
只係睇咗頭2集 無追
之後好睇?
講真,肥倫就係咁先勁
如果學D雜不𨶙,學到9唔搭8咁就無依家咁強
肥倫嬴速度,大魔法同速度相性炒曬車
普通攻擊魔法就岩曬佢,用魔少又起手快,炮轟式咁放乜撚人都可以一戰
阿芙:肥倫你信我,呢個殺魔build現版本最強,一招夠打天下,天賦全點遠距離攻擊和攻速就ok。
下季你就會明
肥倫好撚屈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞