【十月新番】【動畫】《葬送的芙莉蓮》討論區(10) 一級魔法使考試篇 **劇透請四重加密**

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
有柄
人類一直都係練威力開發新魔法, 唔練微操控制覺得無意義, 自然唔會留意到咁精細既差別, 啊伯連自己衰咩都唔知就已經差唔多夠期
一口啪一串
其實好多套動畫netflix 翻譯到on99
芙莉蓮真係世一
完咗下星期應該會好想開漫畫嚟睇
但好驚冇咗睇動畫時嘅驚喜
根本係一個毒撚打機睇動畫睇左30年, 然後靠自己幻想黎出字幕咁
花田的魔法
師公:花瓣仔,你最鐘意既魔法係?
花瓣仔:種出花田的魔法
師公:你不合格
花瓣仔:
目前elf族得3個?
明明老撚咁長命唔係應該周街一堆堆
其實係同啲人養倉鼠嘅心態差唔多,成日怨倉鼠好短命,但都忍唔住係咁養
俾人屠
今集特登俾幾幕打阿烏拉既play back 做對比
師祖既魔力zip完仲有成間房咁大
而芙莉蓮zip完既魔力細到貼住個人
芙莉蓮解zip既範圍同師祖未解zip既仲要細d
我明個伯伯用佐畢生所歷只係勉強睇到芙莉蓮一直處於魔力zip緊狀態
但唔明點解同樣係zip 緊既師祖佢又睇唔到
咁費倫一睇就睇到師祖係zip佐 究竟係有潛質/天份/努力/同芙莉蓮相處得耐 所以有依種能力
仲有,第三輪測試會唔會仲有其他因素去考核12個考生
連個1級魔法師乜乜修都睇唔出芙莉蓮係zip佐
咁難為人地一來望一眼就foul佐人
BTW 冰妹主動行去水妹俾佢摸頭好warm
即係師祖壓抑魔力嘅狀態 = 芙100%釋放魔力嘅狀態
意味住師祖嘅魔力至少係芙嘅10倍
阿伯其實都好勁,第二次考試嘅魔像係佢整
咁講的話用水果條女如果有憑空變到水出黎嘅魔法的話應該會好屈
先唔好講有可能就係佢教伏拉梅壓抑魔力,佢成日都話佢啲徒弟晒時間,然後自己又會跟住做。其實佢口硬心軟啫,淨係佢回憶同細路伏拉梅拖手仔果幕已經知佢其實好錫啲徒弟
魔力同年齡成正比,師祖嘅年紀分分鐘見過女神本人
如果佢主修bio
就容易想像人身體水份流動,構造
直接抽走變乾屍
不過魔族好似又唔同人一樣
都係想像唔到
對人戰會無敵
魔法世界點樣有bio
冰女講得出人有70%係水其實都有少少奇怪
文戲好癲
芙:整唔掂就由佢/即日起唔起到貨?
大叔:邊個話我整唔到/你買過支好撚過

根本係閪客同裝修佬對話黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞