【十月新番】【動畫】《葬送的芙莉蓮》討論區(10) 一級魔法使考試篇 **劇透請四重加密**

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
【【10月/迷你动画】葬送的芙莉莲「●●的魔法」小剧场10【MCE汉化组】】 https://www.bilibili.com/video/BV1G2421T7qC/?share_source=copy_web&vd_source=d5e9207a95894acb0b250dd389cdb471
B站中字版
手機俠:Slip
Slip算係魔法
小剛掀地板
艾冉幾時都係mvp
解釋一下最后艾冉的梗:「だっちゃ」是福星小子/她來自煩星/山T女福星(うる星やつら) 中拉姆的口癖,會讓人直接聯想到初代宅男女神。
今集嘅重心係癲雞對冉則分身,同埋芙莉蓮菲倫對芙莉蓮分身
關鍵字繼續都係「魔法係想像力」
冉則分身會輸,係因為癲雞想像到斬斷冉則嘅魔法
加上冉則本人想像唔到點樣贏癲雞,所以好似屬性相剋咁一招KO

講完呢邊,故事轉返去芙莉蓮同菲倫對芙莉蓮分身
可以對應返之前菲倫話自己贏到芙莉蓮,芙莉蓮發自內心地笑
同埋今集講「之所以有勝算,係因為我會睇小你」
其實原理同癲雞對冉則一樣
菲倫想像到贏嘅方法,而芙莉蓮預計唔到菲倫會咁做
因為有超乎預期嘅想像,先打破到平衡
雖然菲倫想像嘅殺招最終只係製造咗一個破綻
都係要靠芙莉蓮自己收尾刀,但呢個破綻係勝負嘅關鍵

繼續展現葬送一流嘅編劇,用文戲同回憶嚟鋪墊戰鬥嘅結果

癲雞左胸
白滑雞胸肉
CLS 真係逐frame逐pixel睇

真係有大叔拉比涅CP
拉比涅比老母阿哥寵慣咗
突然大叔全力打到佢收皮撻着左M屬性
諗下佢跪你前面,拎住班剪刀,沿住褲管慢慢一路拖出嚟個刺激感~
想當年如果佢啊哥有石像瓶就唔使近乎滅團
將剪刀尖尖個位 慢慢插入去你馬眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞