【十月新番】【動畫】《葬送的芙莉蓮》討論區(10) 一級魔法使考試篇 **劇透請四重加密**

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
【一級魔法使考試篇 - 第二場考試】Gif第二部 合集 (嗚謝可樂仔巴、Husky巴同黑絲密度鑑定師巴)
師徒合作打複製芙

破滅之雷釋放魔法、煉獄之炎釋放魔法

星爆魔法

高達魔法

師徒合作打複製芙第二回

複製芙眼神原力彈開肥倫

寶箱怪再次活躍之好黑喔, 好可怕喔

癲雞加拿大

唔好得罪白卡

2.5魔法

篤篤肥倫
【一級魔法使考試篇 - 第二場考試】Gif第一部 合集 (嗚謝可樂仔巴、Husky巴同黑絲密度鑑定師巴)
打石像鬼都好精彩

打石像鬼都好精彩 2

逃跑雖可恥但有用

拾荒的快樂

複製體孫女棍術

孫女棍術對決

冉則BB

終極大Boss戰

癲雞vs複製體大戰

艾黛爾穿血vs 髮師冉則

哥列姆擋到冉則髮術

大Boss攻擊, 人人逃生

艾莉岩炮彈

威亞貝爾的計謀

大姐姐的擁抱,呷醋的肥倫
名場面Gif 合集 (嗚謝可樂仔巴、Husky巴同黑絲密度鑑定師巴)
一代宗師 - 肥倫

爆氣之芙莉蓮

阿烏拉,自裁吧!

莉妮耶 - 旋風十字劈

莉妮耶 - 回天劍舞

芙之飛吻(美人計)

嬲爆爆肥倫

名場面之中的名場面 鏡蓮花

meme中之中的meme終於動畫化啦 - 趕快給我交往啊.gif

真漢子鄧肯霸氣除斗蓬

肌肉魔法使

魔法,應該是自由的
其他Gif (嗚謝可樂仔巴、Husky巴同黑絲密度鑑定師巴)

複製芙霸氣眼神鎮守
留名
老太婆複製體最後個招咩黎,好撚柒型
留名
今集Ubel打冉則個戰鬥表現方式真係好特別

連斬個下個畫面直接skip撚埋,淨係講對白用個概念同你交代Ubel點癲法同冉則有幾怕佢
已經忍唔住重睇左26集2次今集真係全集都係精華
留名
留名
想買bd 支持 想要全卷特典係咪都要搵代購
我個理解係你魔法附加上去(附魔)嘅嘢,癲雞妹係會覺得佢只係一個實物(例如布料、頭髮),所以切到剪到斬到

如果係單純一個魔法,因為唔係一個實物,所以就切唔到

所以我覺得就咁用普通攻擊魔法應該就夠做

所以其實冉則唔應該輸
明明用普通防禦同攻擊魔法就可以
copy體有曬記憶,你明知癲雞切得斷頭髮,咪用返普通魔法lor
論普通魔法,冉則唔會輸比癲雞掛?

我覺得有少少上帝視角
代入返呢個世界觀
魔法使一係就召喚一個實物,例如石彈
一係就成個魔法陣,例如一般攻擊魔法

贊則當時見到嘅係
癲雞妹穿得過附曬防禦魔法嘅衫嘅魔法
癲雞妹無講過可唔可以打得到魔法本體
根本估唔到會有魔法係對付魔法本體係無效

戴返頭盔先
我個理解未必係啱,原作都無講係點
如果有齊曬第一二部啲精彩gif就正
突然間醒起打完boss 房後面間獎勵房都仲係有三隻寶箱怪
仲要係短時間連中三隻,兩隻死左都仲未化完灰。
普通防禦同攻擊魔法個發射速度唔夠切斷快已經收皮,冇得討論的
睇完呢集覺得
芙莉蓮=須助 地爆天星 九尾護體既程度
其他魔法師仲係處於影分身手裡劍既階段
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞