【十月新番】【動畫】《葬送的芙莉蓮》討論區(10) 一級魔法使考試篇 **劇透請四重加密**

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
對魔力探知好敏銳
建議大家真係唔好睇netflix 既狗屎翻譯
同埋電腦版成日硬cut ed黎播其他片預告好撚黑人憎
今集已經加快咗節奏先做多咗幾PAGE內容
希望完得靚靚仔仔啦
師祖同阿婆都係口硬心軟

肥倫打修仔啲音效

師祖啲腳趾同波仔

法杖嗰段
芙個世界妖精係無限壽命,只要唔係俾人殺就=永生
用左一世都只係學到皮毛
賽莉耶 壓完魔力都咁癲
解放真係唔知咩程度
之後會唔會講下佢勁到點?
仲以為個四眼仔發現唔到芙莉蓮抑制魔力會俾師祖搣柴
徒弟都覺廢, 其他打工仔點會上心
魔力自然流出有d不受控的晃動
你控制流出aka抑制緊魔力就會有不自然的晃動
芙控制緊流出好少用黎呃魔族
師祖表面好似冇抑制魔力,流出好多魔力好似芙全力咁.
實際已經抑制緊魔力,本身應該更為強大
係咁扭個趾公
睇到扯扯地

op得0.1秒既冉則頭髮幫師公披斗蓬就係出自今集

動畫組至少5次以"熱茶既蒸氣"去穿插同暗喻"魔力的晃動"
我絕對肯撚定唔係巧合 係度又要跪拜齊藤同製作組
魔力我唔cut喇 製作組已經整左比我呢D睇唔出魔力既凡人睇
睇蒸氣啦

如果講ubei賣既係腋下 咁師公一定係腳
考官根本忍唔撚到 一定要望

賽莉耶發現肥倫既潛力後既微笑

幾個post前有巴打講師公有陣"邪惡"既味道
比起邪惡 我認為最準確描述到師公性格既形容詞就係"混亂中立"
自我中心/口臭/閪格 但同時有種對世上所有事dont give a fuck既隨性同包容
美腿裸足充滿矛盾就係師公最有魅力既地方
本身漫畫設定上師祖都有赤腳癖
動畫透過一兩個鏡頭 同加插一兩下把玩腳趾嘅小動作,就稍稍強化咗個設定,令個人物刻畫好似調一調味咁 鮮明咗 有趣咗
不得不佩服動畫組 又聰明又有心思
法爾修先啱 偷昅師祖玩腳趾
個阿伯完全係用黎襯托肥倫

個阿伯用一世都睇唔出既野 肥倫輕鬆睇到
賽莉耶:你同半年紀前既你一樣 無進步過
咁首先都要阿烏拉連芙莉蓮的魔力都察覺唔到
https://x.com/MakoTr_315/status/1766775213025579325?s=20
呢條友DIY拘束魔法整得好撚靚
屌 攞去商品化啦
法爾修:
見到師公個閪樣就好想強姦她,征服她
師祖同芙莉蓮互串咀好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞