陳蕾 Panther Chan 討論區 (7) | 仙女世一| 陳蕾演唱會2024《念》

552 回覆
29 Like 162 Dislike
係 講真蕾個新post有個死者朋友打咗一大段 真係理虧到一句都駁唔到 因為事實就係今次蕾嘅決定真係二次傷害嚟

唔好再懶係嘢咁反問啲人究竟想個男方點 人哋只係唔想佢咁都仲有機會曝光做星 其實已經好卑微 真係陳蕾fans就收斂啲啦 真係完全理虧而且係自己造成
仙女好似會去旅行
希望佢趁嗰啲時間
好好諗吓之後會點處理
無論係公開定私底下
佢如果學viu咁,打算丟淡件事冷處理就當過骨,我以後一定追住佢嚟咬,而家啲星真係教壞人,一個二個只要撐到行唔反省就吹奏到好強大,好似要同公眾搞對立,有乜反對聲都推落pr度,好極端

唔算佢fans但係今年女歌手對佢印象算幾好,叱咤順手投咗佢,真心後悔
開多個演唱會唔請Nathan 然後賣哂飛咪得
佢fc會長長期行開高調戰狼路線 啲fans跟住哂點會低調啊
諗得到收斂就唔會喺個ig post係咁話支持啦
FC會長一向臭口
不過好多FC嘅高層都係咁

所以呢兩年冇再join任何香港歌手嘅FC
頂唔順佢地把口太盡,同埋濫權
Ikea Draw?
仲有邊個
我唔知係咪佢所以先?
得佢最高調又成日埋到陳蕾身
啱啱又Share埋啲On9文撐
FC我覺得就另一件事啦
不過唔少Fans係學生
好崇拜仙女
所以真係有機會出現盲撐
其實陳蕾都只係個凡人
有失言嘅時候、有啲諗法唔成熟
真係唔出奇

今次呢單嘢
係有haters大造文章㗎喇
但亦都有啲人真心覺得有疑問

我認為主要嘅原因係
仙女提出咗support條友呢個觀點
但冇提出更多論據
因為按照現知嘅資訊
真係好難得出條友照顧人感受嘅結論

不過仙女應該都唔會再補充㗎喇
我只係想講
仙女希望你唔好只係二分法去睇今次嘅爭議

正如外界有人覺得連登唔會有理性討論
但至少呢度都唔算有太多打手出沒
其實係為陳蕾好就叫條友唔好po public ig啦
po陳蕾講係好好經歷 都唔知係咪搏人地屌多兩句
利申:非fans
小風波
人生好細嘅事
倒米
Exactly, 冇人迫佢咁講㗎
平時睇出面啲post 對陳蕾fans嘅觀感好差
第一次入嚟依個post 估唔到依度啲人講嘢咁正常

今次我都有入場睇陳蕾演唱會 覺得唱得好唔錯 無啲人講到咁差

至於佢請條撚樣做嘉賓仲要訪問講啲咁嘅野 就真係
追住咬?
黎緊佢有活動 去唔去柴台
又上熱門 真係倒米
以為無出名就無事 咪玩啦 你admin嚟
明知蕾已經俾人追擊緊 有啲人實有心拎件事嚟講
你一句或者甚至tg group有fans亂講嘢已經會俾人放到好大
真係想蕾好嘅話唔好再亂講嘢啦 有咩在心中咪算
個Admin都唔係第一次㗎啦
好耐之前無啦啦去炎明熹個post度踩場
成日都戰狼咁樣幫蕾招Hater
連登需要理性討論
希望我哋畀到另一種觀點大家

盲反同盲撐都冇意思
支持陳蕾
FC唔係由公司控制嘅後果就係咁
韓團所有FC都係公司負責埋,雖然會有缺點,但係一定唔會好似Ikea/Yee Yee呢d賤種咁專幫自己偶像吸黑

今鋪冇啦,學之前有巴打話齋,估唔到陳蕾花期咁短

仲有個打靶仔偽念恩,你快D跳樓死啦,害完人地個女唔夠仲要害埋你個蕾老師,累人累物累街坊,我依家有呢種惡念就算聽咗「以正義之名」一萬次我都唔會改變架啦,趁地淋啦打靶仔
樓上冷靜啲

唔覺得仙女有所謂全盛期問題
佢一直都話以做自己想要嘅音樂為目標
無論最後反應好唔好

呢單嘢最多會流失街客同部分fans
純粹對佢嘅續創作嚟講
真係未必有好大影響
好彩搶唔到飛入埸 退坑了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞