陳蕾 Panther Chan 討論區 (7) | 仙女世一| 陳蕾演唱會2024《念》

552 回覆
29 Like 162 Dislike
頭場都好正

仙女打晒開口牌
機會應該大
佢話未欣賞過啲visual同過場嘛
無人在意你班傻西fans感受呀
我諗官方或者FC youtube應該會放片

話晒係較新嘅歌
我懷疑FC都未必有錄,嗰時都企晒起身,唔得閒錄
我睇第三場 成個show都好深刻
所以好心啲人真心鍾意陳蕾嘅就唔好幫倒忙啦 件事發展咁樣根本洗幾多地都冇用 真誠道歉先係最有效鍾意蕾都唔代表佢講錯嘢做錯嘢就要冷處理甚至維護佢

正常人鍾意咗佢咁耐有了解過佢嘅人 根本好清楚佢今次嘅公關係完全唔關涼薄冷血事 只係佢就係一個大愛撚 乜都正面撐咗先 而事實佢就係做一樣不受公眾歡迎甚至難受嘅決定 比人屌吓有乜出奇

而家話曬蕾都係叫個so call逼到人自殺嘅人合作啵 同場仲要唱念 完場又講呢啲嘢 真係點都撐唔落 吓吓話人hater 話唔洗理 甚至用以正義之名嚟駁根本喺到拉低緊成件事個下限

啲契弟乘機屈鳩我蕾冷血 又話大陸妹冇身份證固然係睇到人好嬲 但自己不斷倒米先係最燥 我鍾意陳蕾就係最鍾意佢份真誠 班友就賴好心叫佢離地啲唔好理咁多留言 屌佢地真係好on9
都係

咁希望官方有
第三場好似有個MC燈牌亂入
熄電腦/電話休息下,訓唔著或者可以去跑個步期望人地點做、期望個世界要係點,冇幾可會心想事成,但鍛練自己嘅意志同包容,照顧自己,呢一點大家仍然做到的
有啲盲撐留言分分鐘都係haters嚟
有啲好明顯係 但亦都有啲好明顯唔係 而且都唔少 講真要搵唱歌好過蕾嘅一定有 但佢份真誠先係令我鍾意嘅地方 麥花臣尾場首娛樂人生真係有今生冇來世

如果佢真係好似班盲撐咁講完全唔理會任何批評 我真係會好失望 係為件事好嘅 就唔該班fans唔好再倒米啦 公道說話就已經係最大支持
有心 保持對世界有感覺都係一種生活態度但到件事冇炒得咁勁之後就自然會慢慢平衡到心態
橙哥終於上水
放過人地放過自己 上網唔好咁認真
睇尾場Sharon唔肯唱歌
佢有講咩cut左呢part
唔知係咪講出碟啦
我聽唔到佢哋呢Part講憺,淨係最尾聽到豹哥話Cut咗佢
憺>乜

終於有差唔多睇法嘅巴打
班盲撐真係搞唔掂……講錯就係講錯㗎啦,依件事真係無得駁
佢哋真係覺得可以講錯當唔計啊嘛陳蕾呢次決定同解釋的確真心係離地 本身受批評係好事嚟添

只係班人借啲意以偏概全 又spin去唱歌難聽同咩身份真係好低級 聽過佢live嘅根本冇可能講陳蕾唔唱得 唱一千次好 炒幾次就spin到佢mirror咁 話大陸人嗰啲更加係廢話

但如果有心想上網幫口就一定唔係洗地同無視講injoke支持囉只會令件事愈嚟愈衰 幫件講公說話跟住再屌柒啲生蕃留言就足夠 可惜而家根本好兩極
仙女應該每場talk都有叫監製cut咗佢嘅部分

出碟機會應該大嘅
但正路會係專輯出先
封面都影好咗
網絡世界嘅常態
好多時就係走向極端
仙女介紹Sharon係佢歌唱老師
全靠舊年起跟佢學咗幾個月
把聲先至唱到四場

以為多謝完啦
點知仙女爆Sharon話已經學識用仙女把聲唱歌
現場有人起哄叫佢開口唱
搞咗一輪最後當然無就範
於是仙女就話cut咗佢
大概係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞