陳蕾 Panther Chan 討論區 (7) | 仙女世一| 陳蕾演唱會2024《念》

552 回覆
29 Like 162 Dislike
感謝
我覺得今次啲音響唔係好好,我坐山頂位,聽豹哥唱歌啲咬字唔係好清楚
係,一開頭幾首比樂器聲cover 晒啲低音
希望好似dida boy咁講
仙女好快有第2次紅館

到時再力求完美
私底下做朋友慰問下唔理佢
但放上台表演真係over 左

入場既陳蕾fans 無一個想睇nathan 表演

估唔到今次風波咁大, 牙蕾全盛左一年就退落黎
佢請條撚樣上台,仲可以話係信守承諾,
但之後訪問講嘅野係推翻自己一路以黎建立嘅形象呢下先大獲
我覺得佢係表達得唔好,如果佢係一個冷漠嘅人更加唔洗請Nathan
但係講得唔好都要佢自己同華納消化同應對
認真,位係佢自己製造畀人入
但佢係咩人,唱成點,音樂代表緊啲咩,一直有聽開嘅實知實feel到
無奈網絡就係將所有人嘅言語平等地放大
一句失言就上升到嚴重過撐新彊棉、做護旗手,真係得啖笑

所以都係傾番佢啲音樂同場show 好過
見到演唱會post冇人討論返個show其實都幾慘一句就抹殺咗成個show其他做得好嘅地方……

唯有喺度講 娛樂人生個led wall一開見到成班弦樂團真係好正
過多幾日就冇人講㗎喇
今日已經去咗講龍珠

仙女之後繼續努力創作就好
上下分開第一次睇真係有驚喜

最初敲鐘嗰度我以為播緊片
一起奏就毛管戙
突然殺出一堆打手姐 上連登勿認真
跟住唱勁high
同意
睇完今次演唱會之後,係咁loop娛樂人生
出走佢段solo都好正
最尾嗰句仲要全場一齊唱
呢兩日都去youtube搵番尾場片嚟loop
#明嘅就會明💛
1029隻碟啲歌其實全部都好正
希望華納肯放多幾段片
背景係好震撼 但有啲失望陳蕾企咁高唔係好放到麥花臣佢都一齊跳一齊嗌真係好有娛樂人生嘅感覺 今次正係正我喺藍區一樣係喪fing 但真係有種表演味 麥花臣嗰陣我真係嗌到癲咗 人生冇體會過一首可以咁投入嘅歌
屌你唔好扮仙子啦
真仙子唔會想將陳蕾擺上政治枱上
我都係藍區但比較後, 13行
見前面真係好high

蕾老師牛b死了
而家睇無咗
場地同規模都唔同咗
自然會有分別

西九Harbour sonic嗰次我印象都好深刻
鼓王勳打到最後掉咗對鼓棍
連隊band都好忘我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞