陳蕾 Panther Chan 討論區 (7) | 仙女世一| 陳蕾演唱會2024《念》

552 回覆
29 Like 162 Dislike
點會收貨 班賤種都唔係幫Jessie 係想睇人收皮姐
支持樂壇管浩鳴
你睇娛台就知
但陳蕾講完,起碼做咗佢要做嘅部份
Haters gonna hate
蕾b 復活節快樂🎊
講得好!
想問佢邊撚度紅?
個位都未坐暖就開始飄飄然
為佢心痛 咁邊個位死咗個女嘅屋企人心痛呀
本身唔識佢 就係今次呢單事先識佢
佢而家就真係好紅啦

題外話
真係唔開心嘅人係唔會比正能量影響
佢哋接受得越多正能量佢哋就越唔開心
佢哋需要嘅唔係advice 佢哋淨係需要陪伴
所以如果有朋友唔開心 唔係叫佢開心啲 唔好諗唔開啦
靜靜地坐佢隔籬聽佢訴苦就ok
自己攬錯人預咗有呢啲風波

但啲人想佢死多過Nathan死
係,其實唔紅
我失言了抱歉
都唔係嘅 或多或少聽歌都有啲幫助
想知網下可以做啲乜?
會場外圍抗議?
早就反到變晒質啦
打住支持正義嘅旗號用條賤種nathan做狙擊工具咋嘛
我真係睇唔到佢地點關心jessie同佢啲屋企人
都睇唔到佢地係有心想令件事向更啱嘅方向發展
成班同啲支那小粉紅冇分別 完全對人不對事
發晒癲咁好似同nathan有任何關係都要誅九族
日日開埋啲冇營養嘅垃圾post係度輸出情緒
見到啲咩「道歉又點 反而人設崩壞」啲咁嘅講法我真係o晒嘴
之前日日話人唔道歉/冷處理唔得
解釋完了又點都可以搵到個角度嚟反
「我寧願佢點點點」哇咁你永遠都有嘢講
立於不敗之地㗎喎

本身成件事就係nathan自己衰
令到佢社會性死亡/冇得出道已經做完基本嘢
再憎再嬲佢都好 事實其他人嘅責任根本就係九牛一毛
陳蕾呢個post至少已經解釋咗最基本嘅冇認同nathan嘅行為同埋向咗jessie親友致意
咁都可以繼續反到咁真係痴晒線

利申 純聽歌冇追過陳蕾本人
一開始都覺得件事係陳蕾7咗 係唔啱
(隔嚟阿day單嘢我一開始都覺得應該係一齊過
阿day好on9)
任何人話罷睇罷聽甚至脫粉我覺得都冇問題
藝人啊嘛唔鐘意了咪唔睇囉
但睇睇下班風向狗同啲應聲蟲真係頂佢地唔撚順
好地地討論緊件事本身
係要將啲責任無限放大然後上綱上線到一大頂帽笠埋嚟
慢慢就睇到佢地啲嘴臉幾醜惡
純粹就係要發洩自己啲黑暗嘢借刀睇人仆街
真係為公義?為道德?
有幾成佢地自己知自己事

反正我個人認為歌手就做翻自己本職嘢
做好啲音樂最重要
其它嘢對人對事各憑良心
呢個世界乜人都有理唔到咁多
已經走火入魔,你睇下樓上貼圖個位就知
個個post 都要留言話佢同Nathan 有路
佢哋根本唔係想幫Jessie 出口氣
所以駁都無謂
連登已經唔適合傾陳蕾
因為Nathan識潛水
蕾老師又Keep住要出活動回應
但回應又次次有啲位柒

今次篇PR文又畀人屌前言不對後語
其實都遲咗咁耐啦
篇文慢慢執都得啦, 出得咁急又柒多鑊
其實係邊個位柒,邊個位前言不對後語?
算喇,唔會討論出個結果
呢位仁兄都係周圍推波助瀾
成日捉住人地出身嚟講
明明自己先至最支
最好政府出面封殺埋做劣跡藝人啦好未?
見到出面啲痴線po有人話咁你地想點逼死佢咩要
然後有人覆「死咗先算」
真係得啖笑
講得出咁嘅嘢嘅人話自己為死者鳴不平討回公道
佢地照下鏡睇下自己幾黑心先
件事做錯/做得唔妥當係事實
佢都承擔咗應有嘅後果
仲發癲咁反真係搞到自己好難睇
希望心水清嘅人明我想講咩
佢自己都話,點解咁渴望留香港,做廣東歌,係因為對佢黎講廣東話係母語,係有細到大最有共鳴嘅語言
佢肯定唔係創作最TOP,唱得最好嘅女歌手
但歌手唔係得TOP同垃圾兩個分類
不過算喇,點講都無用,宜家啲人只係想屌走佢
有時我都有啲驚訝依家啲人係咁可怕,到底佢哋經歷過啲咩先會講得出呢啲說話。我只可以相信網絡上嘅人都只係鐘意幸災樂禍,做花生友,而唔係出自真心

前排我都有啲懷疑呢啲係咪華納嘅黑暗兵法唔係想置之不理,而係要置之死地而後生,人就係會偏向袒護弱勢嘅一方

我依家反而期待陳蕾會喺消化完呢件事之後,可以創作到點嘅作品,hunter系列完啦好嗎
有時我都有啲驚訝依家啲人係咁可怕,到底佢哋經歷過啲咩先會講得出呢啲說話。我只可以相信網絡上嘅人都只係鐘意幸災樂禍,做花生友,而唔係出自真心

前排我都有啲懷疑呢啲係咪華納嘅黑暗兵法唔係想置之不理,而係要置之死地而後生,人就係會偏向袒護弱勢嘅一方

我依家反而期待陳蕾會喺消化完呢件事之後,可以創作到點嘅作品,hunter系列完啦好嗎

衰啲講句我覺得陳蕾最正嘅歌都係喺佢失意/不得志嘅時候創作出嚟
認同但大眾就最喜愛佢無心插柳嘅凡星
出走果期應該最無方向
樂壇管浩鳴討論區
正常

順風順水無咁多靈感
呢篇回應唔會改變到hater㗎喇

但對支持者嚟講
仙女要交代嘅都交代咗
大家唔使再估估吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞