5000-10000mAh輕便尿袋求推介(3)

844 回覆
3 Like 11 Dislike
15pro
如果用pro slim 有無快充短線推介
你嗡乜?人哋今日派緊件啦喎
聽日收咗貨再同大家開箱
要幾長?20cm左右?包唔包埋檔案傳輸?

20cm - 30cm 淨係充電嘅話
Promini 有條 18CM 240W
但傳輸就480Mbps,傳輸速度一般
價錢$78
https://www.magic-pro.com/products/promini-240w-pd31-type-c-to-type-c-cable
香港牌子最短應該係佢,
其餘Vebartim/Momax 起碼 25-30cm

inChargeX/ Nomad 都有出短線,不過過百

想再平啲就上淘寶買,海備思/TEGIC/倍思/綠聯都有出短線,海備思有一條USB4 連 240W

至於0.5m - 1m 嘅可考慮
Momax Elitelink / Verbatim tough max
不過都係for充電,傳輸速度一般,
前者尼龍皮/後者Kevlar 皮,
因為襟用襟拉
手殘,未打完

至於0.5m - 1m 嘅可考慮
Momax Elitelink / Verbatim tough max
不過都係for充電,傳輸速度一般,
前者尼龍皮/後者Kevlar 皮,
個人比較喜歡Vebartim
因為襟用襟拉
而家買無線充電買邊隻好
未換機
黎緊換完先再買尿袋
大陸電芯不了
換過條線都係唔得?係咪所有USB口 都唔得?有冇試過叉其他device?
好奇怪的我上次買15se無事
但我個fd買就拒收
呢款用力神,質量係ok嘅,咁當然會比三星、P記、LG差啲,但呢個價錢冇咩好屌
電能柱就唔好買啦,用緯創力衰退得好快
不過佢係軟包電芯唔知耐咗會唔會大肚
頭先收工去攞咗貨,總結幾個優缺點:

Pros
1. 超平真係最大嘅優點,原價129人仔C/P已經唔錯,用力神電芯算係咁,如果有優惠券最平109人仔真係冇咩好屌
2. 有11V@5A嘅PPS輸出,iPhone正常PD充電完全冇問題,Samsung嘅45W都輕鬆active到,另外屌米系列最高可以55W輸出
3. 實際放電嘅能量比同類產品高,冇虛標
4. 自帶有e-mark嘅5A短線,可以帶少條type c線出街,另外仲有1C1A可以自己插線

Cons
1. 好撚重,5百幾gram好似拎塊磚出街
2. 自充唔算快,開盒有35%電,充咗2個半鐘先去到唔夠90%,低電量大概40~45W充入,去到70幾%慢慢跌到落10幾W
3. 軟包電芯日後有大肚風險
4. 兩個C頭同時充最多5V@3A,非常on9嘅設計,俾你3個頭實際只可以做單春男

買唔買得過自己衡量,追求CP值可以一試,唔啱用都係最多蝕百零蚊人仔
遲啲過日本先買隻smartcoby
宜家想買隻magsafe嘅頂住檔先 買邊隻好
Smartcoby違反俾海關捉唔夠10000mAh
無寫額定容量嘛
咁係咪全部無寫都要報比海關先
有寫37Wh
有寫幾多wh就得喇
額定容量唔一定要寫
純粹覺得好on9咁多唔捉係捉佢
利申 開心使用中
太出名 要捉市面大把都唔足啦
覺得係本身個人有仇家
明明個個尿袋都有轉化率唔同
有冇新聞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞