ELDEN RING DLC PV 終於有!!

1001 回覆
183 Like 12 Dislike
定黃銅盾我唔係好記得
總之係簡單既單手盾
成隻game淨係2個位用過盾
一係打女武神
另一係行聖樹分支俾怪係咁遠距離狙擊
大樹守衛啲動作簡單太多
不過初見真係會嚇親
四大難打無大盧恩boss (計埋地圖地形)
1. 聖樹腐敗瀑布區條腐敗樹根:地點閪,滾兩滾跌落街。要落個腐敗池條嘢先會衝上嚟,打到半血招大爆炸無得避咁滯。唔用外鄉方法正攻過到機會不足0.1%。
2. 蓋利德鈴珠獵人:超級強化版嘅日蔭城大佬,唯一一隻唔需要屈地型同N 打一嘅痴線boss。血厚,攻速多變化,攻擊範圍大,極難盾反仲有招超能力抓技,仲識讀指令唔畀你偷雞飲藥。正攻用大劍同屍山打咗幾日,最後都係用外鄉先打贏。
3. 雪山死亡鳥ver 未解除靈廟流星炮:厚血,高傷,大範圍冰凍技,如果唔去旁邊停咗個廟,仲會keep 住有流彈轟落嚟。
4.雙熔爐騎士:個迷宮出面啲車痴線到爆,唔睇攻略好難估到可以咁做,落到去仲要遇到兩隻仆街仔。如果做開法師無拎盾唔識拉打盾反就死硬。
改走Input reading未
揸咩武同防具
5. 龍穴墓地 盧恩熊
個場又細,隻熊d技又大,擋都計出血
隻野成萬血但一下打得兩三百血
無玩過邊知有馬
盧恩熊最難打, 沒有之一
ds1果種佢唔會再做啦 用太多時間係前半部份砌地圖 令到後半完成度低
不如設計簡單d令全部area完成度都高

er個創新位係佢填補左以往legacy dungeon之間既連接gap
令到個地理係真實 玩家對個大陸地圖有概念
以前就純粹搭lift, 隧道 或者沼澤森林過渡去一個地區

只講legacy dungeon入面d level design都係神級 皇城羅德爾 暴風城仍然係系列最出色

er個問題唔係佢direction錯 係ds玩法上要突破做開放世界的確係唯一方向
佢只係唔夠資源fill哂個空間 呢d人手問題佢遲下擴充公司點都解決到 開放世界個potential都係好大
DLC張key visual擺明係米凱拉黎既,
不過好大機會係補唔晒,同埋再加謎團
好緊火 好想快D睇
等出咗由頭再玩過
有玩過DS3 就知
宮崎英高絕對可以唔撚講
盧恩熊先係elden beast

成日講熊係咪冇人打過呢隻? 熊熟完招根本唔難打, 百足唔用回血冇咩可能無傷
聖樹好似有個位係一次過3隻圍你? 真心痴撚線
第一次打機打到大叫屌你老母
有咩game 可以做到dlc PV 都有差唔多10萬人睇
呢隻一中恢復就變垃圾啦
熊真係要用技術打,冇外鄉
有心理陰影
完全唔敢探索果幾間房
罪業女神都係冇講解過
今次希望佢會補原
宵色眼眸的女王, 米凱拉, 梅琳娜, 雙指&三指
用腐敗吐息就可以外鄉
古遺跡個巨人都唔知係乜
仲有會唔會有全盛期龍王
你係咪講咗個原因 佢個弱點咁明顯 連龍蝦都不如 但係嗰隻仆街熊你講吓個弱點喺邊度?
同埋龍神當初點解走左去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞