深圳「全口重建」 蛀牙男子變面癱

238 回覆
317 Like 7 Dislike
假牙黎,自己定期清潔就得,但同鐵釘有分別就係自體牙都有蛀有壞的機會,當年比老人家做因為預左年齡大,無幾多年又唔洗開刀,到佢自體牙蛀會壞再算,但近年好多後生做而清潔做得唔好,自體牙釘蛀壞,最後要成排做植牙。
增長到知識 thank you
香港牙醫急了
醫療券擴展至大陸牙醫診所
以為套住左就唔會有機會蛀添
收完掩口費咩都唔講得/唔敢講
去長庚睇過. 真係幾有醫德
佢話我已經整得好好. 唔值得花十幾萬台幣去做手術好多嗰小小
記憶中佢用半個鐘去解釋建議我唔值得做
Taiwan no1
以前深圳SP 嚟香港補牙某隻牙
之後去大陸睇牙醫去補另1隻. 個大陸牙醫話你之前嗰隻啲物料好舊喇喎. 乜香港咁落後架
點知喺大陸補嗰一隻. 啲料唔夠1個星期就甩咗
只係套住外露地方,如果接口做得唔好/牙肉病變,就有機會導致原生牙齒外露,而有外露部份清潔唔好就有機會蛀牙,從而有機會蛀入自體牙釘,而果類蛀牙係唔易發現,到後期感覺痛已經係壞牙死牙階段,只能拔牙解決變植牙。
所以多數正路牙醫唔會提倡做削牙依類,牙生歪就箍牙,黃黑有跡就美白,削牙拔牙係永久性只會作醫療用途,唔會當作醫學美容咁用。
即係明星會做嗰啲陶瓷牙?
都唔關事,香港牙醫都好多移民,之前見完又走一個,轉去油麻地無耐又話移咗民又唔同晒醫生。
點算呀,無啦,無啦
呢單嘢 其實已經幾年前
好記得 幾年前新聞有呢單嘢
智商稅
#???up也鳩
咪話唔關香港牙醫事囉!做咩係要扯去香港牙醫到,有冇劵都係咁多人去大陸整牙㗎啦!你第一次先了解啲香港人?

人哋揀醫療劵返大陸都係啲香港人揀,但關乜香港牙醫事?
醫療卷擴展之後即刻有牙醫做訪問講大陸做牙科嘅風險你鐘意點諗點駁又好 事實利益衝突攞在眼前 韓國而家先表演緊啦
你第一次先了解人類本性?
全世界都有醫畜,今日有線出左條片香港一樣有機會奶野
https://youtu.be/iOSSZA8ZCf8?si=APMjfC2bNAmiP5y-

箍牙post有絲打外國都出事
如果香港出事搵菲臘/轉介醫院唔知得唔得
全口重建,正呀
我有次去診所補牙洗牙,洗完問佢剛剛補個位之前喺其他診所試過甩咗幾次,佢呢個會唔會,而且點解咖啡跡洗唔到,佢同我解釋咗十分鐘
唔係深圳睇都唔會係香港睇
睇牙而家仲係要排隊
有咩好驚
真 間間都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞