深圳「全口重建」 蛀牙男子變面癱

238 回覆
317 Like 7 Dislike
香港班牙醫 剝智慧齒近少少神經線都唔撚肯同你剝要你去搵專科
“全口重牙”唔係指植牙咩?

之後被削細牙齒及套上”樹脂牙套”,記者寫錯有無寫
去過大陸一定唔醫
我理解多數係一種叫all on four嘅技術,針對大量缺牙人士,將剩底僅存嘅爛牙剝埋然後上下顎各打4粒釘再將連假牙肉嘅一體成形假牙裝上去。不過文中當事人又削牙又裝牙套就似乎唔係估all on four。
前排同親戚食飯有個阿叔話上去整牙好平, 服務又好, 喺香港整正一笨柒
我笑而不語
連登仔鍾意用條友去換智商稅
植牙係成隻植落去
全口重建我估應該係d人貪靚
成排牙磨細佢
再做個牙套笠落去
咁你成排牙都會好齊好靚

但你d真牙先係最堅固最好用
貪靚去做呢d非必要嘅牙套真係得不償失
一般理解應該係咁,不過文中形容係crown/veneer,加上有影響咬合,應該後排都有執
琴日新聞有訪問前牙醫會長
話大陸用嘅標準 螺絲 工具同香港有出入 香港牙醫要執手尾都唔容易 兩地醫療紀錄又唔互通
好人好姐係咩大陸整牙 出事又無得追究
市民喜迎加油價
前排連登仔先吹奏完支那睇牙
有無搵鄧幹耀呀其他牙醫怕近 佢唔怕喎
削牙做套最撚蠢
你話崩左焗整就冇計姐
如果照你的說法算唔算大手術?
正常吖
執唔好 到時就係你香港牙醫嘅問題
呢啲唔幫都叫有解釋
就算香港做都唔幫 除非你喺佢診所再做一次個療程咁佢就幫啦
Turkey teeth
連公立醫院都唔肯幫佢整?
佢地有錢都唔賺,叫你揾專科,都係想你整到神經線既風險降低啫
成日聽啲人講咩大陸啲牙醫好勁,佢地敢剝,香港啲牙醫唔敢剝,屌,佢地無後果加嘛,你都無仇報,駛怕整到你咩,梗係賺左你錢先啦,無事咪好彩囉,有事你喊三聲無野可以做
智商稅

唔係一句唔係我跟開就唔幫人
醫者父母心
想講做人唔好咁自私
每人做多一步真係唔係咁難
各人自掃門前雪,呢個世界唔應該係咁
本身仲要同佢地爭飯食
幫佢執手尾以後咪剩係食二手飯
好似昨晚Hoy TV 一線飲茶有講

唔會係咪同一間
條撚樣一定會嫌人哋拖症同貴,呢壇嘢6位數同搞一年走唔甩,仲唔包成功

見過有啲癲閪整牙,係咁問個姑娘同大陸有咩分別,點解貴咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞