深圳「全口重建」 蛀牙男子變面癱

238 回覆
317 Like 7 Dislike
大陸咁多不公平事 又唔見有人報導
喺大陸講呢啲
急乜?不嬲醫護呢行好現實,唔想掂啲複雜嘅手術真係唔出奇,正常人有輕鬆嘅梗係接輕鬆啲,如果唔係點解某啲醫生顯得咁偉大又勁?
你試下download個小紅書睇睇
面都癱咗
唔痛代表解決了
本身香港都唔多牙醫肯接「近」神經線嘅case,你點解覺得做醫科一定係聖手?

無乜醫生想有「醫療事故」,無個種信心,不然早啲話幫你唔到,好過越整越衰。

有時你呢種想法會害死人,人哋唔肯接有一定佢嘅原因,就係無信心整好佢。做手術唔係打機咁整兩嘢就搞掂又唔洗負責任⋯
呢啲咪醫德囉
唔通冇信心都收錢幫你做呀?
做義工仲想點啊 嫌三嫌四
咁得意既你個諗法
唔公開仲好,你知邊間啲人就避開嗰間唔去就得,唔知嘅話就係深圳的都唔敢去
顎骨錯亂、面頰頜骨移位 呢啲已經唔係一般牙醫可以幫到佢
可能去菲臘牙科,教學病人唔收佢。私家病人又嫌貴
講咁耐先得一單
咁無計,由整蛀牙搞到面癱⋯

正常講到咁大手術,係會去唔同牙醫診所查詢,不過太多人唔知整牙係咁大風險,所以基本上隨便嘅心態去同意。

其實都返開大陸整,繼續係大陸整都得啦,一定平過係香港睇醫生。最多揀返廣州醫生,深圳太多外勞,好似比較雜。
好慘。雖然返深圳整牙係平,但世界上冇免費午餐,平一定有原因。大陸有錢人都會落香港整牙,其實已經說明兩邊醫療質素、醫療監管係好大差距。

唔可以話上去做就係交智商稅,有人真係俾唔起錢係香港做,唯有退而求其次幫襯次一等的牙科服務,窮人鬥賤物,香港世界級醫療(講緊私家)最後變哂服務大陸有錢人。
見字刷牙

植牙

人造牙冠
中山市陳星海中西醫結合醫院院長黃漢偉:「一般來說(普通診金)由十多至25元(人民幣),但藥費另計,自己付款的。藥費是按(內地)公立醫院一樣的,都是零差價的。」
黃漢偉又指,他們現時有18位香港駐診醫生

唔搵香港駐診大陸 醫生?
原先杜牙根整牙套?
蛀牙蛀到咁 佢生活習慣都幾差下
係咪會考0分上去讀嗰啲?
定係拎咗專材嗰啲腥香港人
以後冇真牙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞