[欺世杜名 快撚啲躝] 拜仁慕尼黑球迷討論區 壹佰叄拾捌

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
又多一個14成員跳入火坑
呢隊波嘅問題並唔係外界
尤其香港球迷成日講嗰六隻字就可以輕鬆總結
卻狗=甘
你一日唔搵防中包佢地 你中間都係會比人中出
我就想睇下3月有冇防中入選
應該會選Andrich/Karazor啦
再唔選防中點都死
有起色=卻狗打救德國隊
無起色=拜狗又拖累
應該會選Andrich/Karazor啦
再唔選防中點都死
有起色=卻狗打救德國隊
無起色=拜狗又拖累+拜狗喺佢青訓嗰陣冇好好訓練佢,就算皇馬點提升有啲缺點都挽救唔到,所以一日最衰都係拜狗
唔好意思 輸咗拉素之後潛咗陣

上個禮拜嗰3場成隊波係完全無心爭勝咁款
杜狗係垃圾 但係球員態度都明顯好有問題
一個職業球員唔會唔鍾意個領隊就踢到咁hea

下一個領隊需要man management
https://x.com/imiasanmia/status/1760676701041045794?s=46

https://x.com/imiasanmia/status/1760676701041045794?s=46

https://x.com/imiasanmia/status/1760673122297258015?s=46

如果係真嘅話甘/哥都幾痴線
咁樣嘅心態 又怕競爭 又怕被人屌
呢啲做得職業球員要受得住架啦下話
下一任領隊要搞掂更衣室 令佢地恢復鬥心
Uli Hoeneß will have a big say in the search for a new coach. He can exercise his veto on certain candidates at any time and dictate the main line for the search. While Hoeneß was left out when Julian Nagelsmann was sacked last year and gave in to Kahn and Salihamidžić, the situation is different now. The next coach will definitely not be hired without Hoeneß' approval. Hoeneß will rely on Max Eberl who is a close confidant to him and shares the same philosophy. Both think similarly and it is no exaggeration to say that Hoeneß is Eberl's role model [@StefanKumberger, @SPORT1]
11連德甲以為老撚奉
其實跟住對西班牙又真係好咗好多嘅
咁就67,好驚步當年猩猩後塵
你concern最後嗰句
以甘嘅天賦其實冇理由會驚競爭
但係杜狗要買防中補強咁唔happy
其實難聽講句 係因為而家中場陣容點都會出佢正選
唔補強佢根本唔駛為自己嘅表現負上責任
咁嘅心態竟然有得做third captain

如果個報導係真嘅話 麻煩完季同杜狗一齊躝
佢唔係因為怕競爭
老實講就算買防中佢依然係鐵膽正選
只係位置會向前少少
專注派牌+負責多啲進攻
但係佢想踢派路同影帝個位
買個防中返嚟就會令到佢踢唔到呢個位
呢個先係佢唔happy嘅原因
Flick嗰期嘅哥其實掃蕩好勁
宜加唔知點解變成咁
拜仁4231要勁,最強嗰陣中場就係小豬 + 查馬
甘哥最Fit嘅時候其實做到類似效果,只係哥後來成日傷,覺得佢唔敢吓吓去盡
查馬走之後哥變8號,我覺得大家係期望佢Keep到做類似角色
但事實上拜仁仍然欠缺一個好似當年查馬咁嘅人
我都好認同你話佢怕傷
莫講話防守
根本佢進攻嗰陣D 55波有時都唔夠膽同對面肉搏
19、20年睇哥練到勁大隻,再身體對抗一吓撞走對家好治癒
之後唔係冇出現過嘅
印象最深刻就係22世界盃對西班牙
不停撞到對面瞓低
講吓對幾個德國佬嘅印象:

哥:用頭髮換力量嘅男人,越禿越強。近年多返少少頭髮,所以力量下降

甘:要教練配埋招、Skill set嘅pokemon, 每次記多過四招就會自動忘記前一招。場上行動要教練好似訓練員咁指令佢出招

辛:自信越強就越勁嘅男人,但係自悲底

雞:曾經係球隊大腿嘅雞髀,宜加變成雞肋

細梅:德國近年難得一見,有條件試吓行美斯條路嘅男人,可惜越嚟越似辛

大梅:球隊唯一場上精靈訓練員,其他個個各自為政,得佢可以用自己行動、指揮變成組織

紐:只要唔滑雪就會一路勁落去嘅男人

帕:希望佢係德國人
細梅要人教先進步到
都係 佢之前講過自己係6號
但係3年嚟佢踢呢個位有過啲咩建樹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞