電腦椅有冇推介(18)

203 回覆
2 Like 0 Dislike
荔枝角間omg 上去試完順便買埋
都係去呢間 但係佢話要2個禮拜先送
佢係咁講 但係我上星期日買 今日到
巴打買咗幾多錢?睇介紹好似唔錯
3199 同plus同價錢
新手想問Ergohuman 定Embody好
邊度可以試哂呢兩張?
我見Ergohuman係網面, 驚Embody熱
THANKS
各位師兄 小弟新手一問 想問問zenox d 電腦椅值得買嘛 喺佢d門店試過幾舒服
求救!
有冇巴打知embody拍入去枱下(扶手最拍入去),會突出幾多cm??
間房太細,驚買咗出入唔到
想買啲個扶手位可以90度咁收埋
求推薦
budget 2k左右
想買張sayl
但應該揀上下arm rest 定上下前後左右果隻arm rest 好?
有冇師兄喺淘寶買過Aeron? 我估計香港嗰啲都係喺嗰度攞貨。
佢哋淘寶落來賣貴二千蚊
呢度有師兄自己淘過好似都ok
用過初代,唔夠半年就賣鬼咗,張櫈正正常常,似實惠櫈,按摩ok,係條電線左撠右撠,張櫈一移就好麻煩😅如果你唔使移張櫈都OK嘅
有無MEL 巴打知道邊度買Steecase/HM 會有discount/幾時有Sales? 我知道有showroom 可以去試
仲考慮緊Sayl (平d + stylish) vs Embody (口碑之選) vs Leap v2 (攻頂)

另外因為之前都係坐開垃圾凳, headrest 反而成日頂到條頸好攰, 有無加左的巴打share 下
我都想知幾時有discount

想問下series 2 同 leap v2會唔會差好遠?

Leap個價貴成5000
強推karman
之前買過aeron embody cosm leap gesture每張都至少坐過幾個月
綜合返舒適度 透氣性 外型各方面 karman完勝雖然呢張好似冇乜人講
NEWTRAL MagicH 有無人坐過?
係咪香港牌子黎
有無details 少少
個人主觀排名
連續坐6小時既舒適度 karman>>gaming embody≥leapv2>blance embody≥gesture>>cosm=new aeron

透氣 cosm=new aeron=karman>>blance embody>gaming embody>>gesture=leapv2

扶手 gesture>>leapv2≥new aeron>karman=embody>>cosm

整體感覺 karman>>gaming embody>blance embody=leapv2=gesture>>cosm=new aeron
leap gesture呢兩張個扶手最正
造工同舒適度亦都唔錯 但最大問題係實在太熱
基本上氣溫只要有15度以上 坐落去就總會有種翳焗感
夏天就算有冷氣+風扇都坐得唔太舒服 極容易出汗
加上而家香港好似1年熱過1年 真心唔建議買呢兩張

cosm同new aeron透氣好好 唔會有翳焗感
但問題係佢地個網布好似吊床咁 冇乜支撐
坐唔夠20分鐘個屁股已經好撚痛 仲衰過巴士櫈
上網睇返呢個問題有人有 有人冇 可能因人而異

撇除上面既問題 new aeron既外型 造工 扶手係唔錯的
如果呢張你咁岩唔會坐到屁股痛
個人鍾意坐定定 少轉換坐姿 坐得端正 其實都可以諗諗

cosm個最大賣點auto-harmonic 我自己用落就唔覺有乜特別
無論係Leaf定Height Adjustable扶手都好撚廢 比起其他貴價櫈
加上又賣得貴 最後悔係買呢張
唔計karman
gaming embody算係最好嗰張
透氣性介乎aeron同leap之間
會有翳焗感 但冇leap咁誇張
夏天勉強可用

舒適程度稍為好過gesture同leap
可以連續坐到兩三個鐘
之後先會有啲腳痺要轉下坐姿

比較明顯嘅缺點係
成張凳比較笨重 多機關 多嘢要調教
每次坐低起身都會有ee addadd聲
扶手比較一般
感覺上造工麻麻地 好似幾十年前嘅產物咁
呢啲缺點同karman比更係相形見絀
karman感覺上就係集百家大成之作
各方面平衡得非常好

透氣性可以媲美aeon cosm 唔會坐到熱

舒適程度比g embody更好
係唯一一張我可以坐足全日都唔會腳痺嘅櫈

無論你盤腳坐翹腳坐側身咁hea坐張凳都會順從到你嘅坐姿 畀到承托感你 之前係得gesture同hag capisco畀到類似感覺我

加上外型造工都一流又唔會好似大牛龜embody咁ee addadd

karman世1
Thanks 巴打好詳細
可以去showroom 試埋呢張

我睇reddit d 人comment Karman 得三個mode, 唔夠多位adjust, 同埋話mesh chair 的support 始終唔夠leap 果d fabric做得好

同埋唔知點解老美賣Karman係平過leap,
但係袋鼠要成2k, leap 都係1.5k only
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞