[七級大地震] F1 2024 季前討論區 4

985 回覆
2 Like 9 Dislike
網傳打直左0者
咁多張相都睇唔到,個inlet 真係好細,同埋有傳係兩個細inlet
邊度似zero sidepod
班意粉佬費事成日俾人笑 we are checking

所以索性乜都唔 check
而家傳緊係兩個好細嘅inlet
一個打橫一個打直 同埋係overbite intake
不過睇現場架車都無流出過正面相
我估傳媒唔俾車頭影
都係嗰句等fp3啦
韋伯07年富士
你等佢遲啲部真車出黎咪知
個 vertical inlet 整出黎就係想收窄 sidepod
我都話係接近 唔係 Benz 個隻
暫時都未係接近,睇條片係有兩個inlet, 一個橫,一個直。 為有到時睇下真車再點改進啦
等睇最後係打斜向上 sidepod上邊多條路比空氣去車尾
只能夠答你

我曾經係佩雷斯車迷
其實好大癲
你諗下佢可以係冇 barge board 情況下點樣引導足夠氣流入去個垂直既inlet ,再大幅減少有 excess 下對流去上層既氣流影響

letterbox 個問題係 inlet 食唔晒就會變到亂流影響尾部 aero

仲有就係佢垂直放咁 sidepod 就可以細好多,因為唔係由 letterbox 引導去下層

我已經好撚期待開季呀屌那星
係真唔係

咁樣貼住,唔知洗唔洗好似戰機咁留條gap做boundary layer diverters。同埋經過晒front suspension, 亂流多到
佩狗啱啱入紅牛個陣仲以為佢係第二個保哥,點知變成自爆大師
胸襟佬你係咪搞錯咗啲嘢?
唔鐘意咸既,就算佢法拉利攞WDC,都是咸勁,唔關法拉利事。
佢要攞WDC 都要騎住辣茄, 騎得住都唔差啦
雖然辣茄都成日衰自爆
是但啦
佢搞錯首先要有錯先有得搞錯

有冇可能條女左膠
鍾意BLM咸狗 好撚憎韋少
然之後都係嗰句啦
好人好姐點會鍾意紅牛
不如拎呢兩張做頭post
咁又唔好咁講
紅牛練習嘅時候我都相信會犯錯嘅
每對車對一張相好似好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞